Loading...

HP Touchpad Review - TabletGuide.nl - MWC '11

2,346 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 18, 2011

http://www.tabletguide.nl/tablet/hp-t...

Ontwerp
De HP TouchPad heeft vrijwel dezelfde afmetingen als de iPad. Groot verschil is de kleur: de TouchPad is alleen verkrijgbaar in het zwart. Verder lijkt de rand naast het beeldscherm een klein beetje groter dan dat van de iPad.

Beeldscherm
Het 9,7 inch LED-backlit beeldscherm beschikt over multitouch mogelijkheden en heeft een resolutie van 1024 x 768 pixels. Het aanraakscherm is capacitief wat inhoudt dat het snel reageert door middel van de warmte van je vingers.

Specificaties HP TouchPad
De specificaties van de TouchPad lijken in eerste instantie niet indrukwekkend in vergelijking met andere tablets die in de eerste helft van dit jaar zullen verschijnen. Echter, er moet wel rekening gehouden worden met het feit dat de TouchPad op een zeer efficiënt besturingssysteem draait, genaamd WebOS.
De HP TouchPad beschikt over een dual-core Qualcomm APQ8060-processor, met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Deze tabletpc heeft 512 MB RAM geheugen en je kunt kiezen uit 16 GB of 32 GB Flash-geheugen. Uitbreiding door middel van een SD-kaart is niet mogelijk. Aan de voorkant vind je een frontcam van 1,3 megapixel. Optioneel kun je kiezen voor een GPS-module in de TouchPad.

Connectiviteit
Je kunt verbinding maken met de WiFi aansluiting (802.11 b/g/n), of optioneel door middel van een mobiel dataverbinding via 3G. Indien je van plan bent om een simkaart te plaatsen in de TouchPad dan is ook de bel en sms-functie beschikbaar. De 3G-optie komt later beschikbaar.
Je kunt de HP TouchPad aansluiten op andere apparaten via de micro-USB poort, of draadloos door middel van het maken van een Bluetooth connectie (Bluetooth 2.1).

WebOS
Alle standaard functies die je in de nieuwste iOS-software of Android-software vindt zijn ook beschikbaar op de WebOS software. Zo is er een duidelijk overzicht van alle applicaties, een apart overzicht van openstaande applicaties en beschikt deze tabletpc over een notificatiebalk waarbij je alle notificaties individueel kunt lezen, bewerken en verwijderen.
Multitasking lag aan de basis van het ontwerp bij de ontwikkeling van WebOS. Zo is er een overzicht van alle openstaande apps en is het mogelijk om snel te schakelen tussen applicaties. Veel gebruikte apps en functies kunnen vaak direct aangestuurd worden. Zo kun bijvoorbeeld je op elk moment direct je status melden op Twitter of een Google zoekopdracht uitvoeren.
HP heeft veel aandacht besteed aan de communicatie met overige apparaten. Zo kun je met de HP TouchPad direct printen op een draadloze HP printer. Ook is er een touch-to-share functionaliteit tussen de Palm Pre 2, Pre 3, de Veer en de HP TouchPad.
Daarnaast heeft HP de TouchPad uitgerust met TouchStone functionaliteit waarmee draadloos opladen mogelijk wordt. Ook herkent de TouchPad direct waar deze zich bevindt door middel van het opladen via de TouchStone. Ben je thuis, dan kan de TouchPad bijvoorbeeld de achtergrond veranderen of bepaalde applicaties in- of uitschakelen.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...