Loading...

Budapest 2012.02.25 A kommunizmus áldozataira emlékezünk 1/2

431 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 2, 2012

A Konzervatív '56-os Antibolsevista Szövetség a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából ünnepélyes megemlékezést tartott.
vezérszónok: vitéz Siklósi András költő, író, a Turul Szövetség elnöke
Beszédet mondanak még: Végh Attila (főszervező, az Antibolsevista Szövetség elnöke),
Dénes János ('56-os munkástanács-elnök, volt parlamenti képviselő),
és Szalay Róbert (történelemtanár)
Résztvevők: az antibolsevistákon kívül a Magyar Nemzeti Gárda tagjai és pártolói, a Gárda Szövetség tagszervezetei, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és még sokan mások.
Egy ideológia, melyhez világszerte 80-100 millió halálos áldozatot kötnek. Egy ideológia, melynek nevében a Vörös Őrség, a Lenin fiúk, az ÁVÓ (1948-tól ÁVH) és a népbíróságok hóhérjai szedték a magyarság körében az áldozataikat. Egy ideológia, mely tagadja a kereszténységet, üldözi a vallásos közösségeket. Az ideológia, mely lábbal taposta Magyarországon is az emberi jogokat, a szólás-, a sajtó-, a vélemény-, gyülekezés-, szervezkedés- szabadságát (többek között) elvetette. Fundamentuma az állami szintre emelt terror és megfélemlítés volt.
A kommunizmus bírálóit jellemzően koncepciós eljárás alá vonták, ellehetetlenítették anyagilag, megbélyegezték, vagy sok esetben fizikailag is megsemmisítették. Ennek egyik legbrutálisabb emléke a salgótarjáni sortűz, melynek legalább 47, míg más becslések szerint 131 halálos áldozata volt. Rájuk is emlékezünk, a két bestiálisan meggyilkolt nemzetőrre, Hadady Rudolfra ls Hargitay Lajosra, valamint a két pásztói mártírra, Geczkó Istvánra és Alapi Lászlóra, akik egy vasúti híd felrobbantásával próbálták megakadályozni a deportálásokat, mely tettükért 57 májusában a rögtönítélő bíróság halálra ítélte őket.
Emlékezünk azokra a névtelen hősökre és áldozatokra akik jeltelen sírjára nem jutott virág, akiknek a hozzátartozóit - mint ahogy a borzalmak túlélőit sem - nem illette meg sem erkölcsi, sem anyagi elégtétel. Ellenben a bűnösök, a kommunista rendszerek működtetőinek ma élő tagjai élvezik a kiemelten magas nyugdíjukat, vagy vesznek (vehetnek) részt a közéletben.
A bűnösöket felelősségre nem vonták, bíróság elé a kommunista rendszerben elkövetett bűnökért csak a rendszer legkisebb fogaskerekeit (de jellemzően azokat sem) állították. Utcáinkban, tereinken a diktatúrának emléket állító táblák, szobrok, emlékművek emlékeztetik a magyarokat a felejthetetlen borzalmakra.
itt egyben 30-perc
http://indavideo.hu/video/Budapest_20...

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...