Upload

Loading...

Ragnhild Hemsing & Eldbjørg Hemsing: NRK documentary about Ole Bull

3,922

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Nov 12, 2010

www.ragnhildhemsing.com / www.eldbjorghemsing.com: To be released Nov 28th: Trailer for a documentary about Ole Bull starring Norways violin stars Ragnhild and Eldbjorg Hemsing: "Ole Bulls tone". By The Norwegian Broadcasting Corporation.

OLE BULLS TONE
Dokumentar -- NRK1, søndag 28.11.2010, kl 2015


Hvordan låt tidenes norske superstjerne? Fiolinistene Eldbjørg og Ragnhild Hemsing jakter i denne dokumentaren på den mest berømte tonen i norsk musikkhistorie.

Ole Bull skapte hysterisk begeistring med sitt fiolinspill, men det var før musikkopptakenes tid. Ingen som lever i dag har hørt ham. 200 år etter Bulls fødsel forsøker de to søstrene fra Valdres å komme legenden så nær som mulig.

20 og 22 år gamle er Eldbjørg og Ragnhild allerede i ferd med å bli internasjonale fiolinyndlinger. I likhet med Ole Bull er de fostret opp på både folkemusikk og klassisk.
Når de nå tar opp jakten på Bulls egen tone er det fordi de vil være maksimalt forberedt til en stor konsert de skal spille med mesterens musikk.

Vi følger søstrene på en reise der de oppdager og lever seg inn i Bulls personlige og musikalske verden. De drar til Bulls to norske hjem, og de følger sporene hans utenlands. De finner nasjonsbyggeren, myteskaperen og revolusjonsromantikeren. De finner familiemannen og verdensmannen. De finner hvordan Bulls musikk på en unik måte var inspirert av norske slåtter, italiensk opera og lyder fra naturen.

Hvilke kroppslige forutsetninger hadde Bull for sitt briljante spill? Hva var det som skapte hans elektriske virkning på tilhørerne? Spørsmålene bringer jentene til uventede steder. På en rockeklubb havner de i samspill med Kaizers Orchestra foran et ellevilt publikum. På Osterøy ved Bergen tester jentene klangen i den samme jettegryta som Bull spilte i som gutt. Jakten leder dem til slutt til Tel Aviv der Bulls tone kan vise seg å ligge gjemt i et eventyrlig fiolinmakerverksted.

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...