Loading...

Jongerenwerking van het Protestants Sociaal Centrum te Antwerpen

1,390 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 19, 2009

De jongerenwerking van het Protestants Sociaal Centrum (PSC) maakt deel uit van CAW De Terp en ondersteunt alleenstaande vluchtelingenjongeren tussen 12 en 21 jaar.
Na 10 jaar jongerenwerking en verschillende concepten doorheen de jaren hebben we een concept gevonden dat werkt. Trio Con Brio noemen we deze methodiek waarbij de combinatie van individuele hulpverlening, levensbeschouwelijke ondersteuning en netwerking aangeboden wordt aan vluchtelingenjongeren. Integraal werken met deze doelgroep werkt grensverleggend op alle gebied en is uniek in Antwerpen.
Niet alleen aantal jongeren groeide hierdoor, de sfeer veranderde, de contacten verbeterden en de jongeren groeiden. Er ontstond een ontzettende meerwaarde door preventiever te gaan werken.
Trio Con Brio is het kader waarbinnen we werken. We blijven heel afhankelijk van het beleid en besteden steeds aandacht aan groepen die uit de boot vallen. Momenteel vragen de jonge alleenstaande mamas met kinderen, de Afghaanse jongens en de jongeren met psychische problemen of zeer beperkte kennis van de maatschappij extra aandacht.
De aandachtsgroepen zullen steeds veranderen. Als jongerenwerking engageren we ons om steeds diegenen te ondersteunen die het minst kansen krijgen.

De eerste contacten met de jongeren zijn individueel gericht. Tijdens een rustig gesprek wordt de jongere welkom geheten en uitgelegd hoe de jongerenwerking werkt. Praktische, financiële en juridische problemen zijn vaak de aanleiding van hun bezoek en deze worden onmiddellijk opgepakt. Samen ontdekken we de stad of andere sociale diensten. We leren de jongere beter kennen en komen erachter waar hij naar op zoek is of waarvan hij probeert weg te blijven. Door de jongere uit te nodigen voor groepsactiviteiten, verbreden we zijn contacten. De jongerenpastor ontmoet de jongeren in hun eigen omgeving op straat of tijdens een huisbezoek.

© 2009 - StampMedia - Bert Roymans/Tim Dalle

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...