Loading...

Intervju sa Slobodanom Pejovićem

1,269 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Dec 26, 2011

Intervju sa Pejovićem uradio je Marko Milačić.

http://pressonline.rs/sr/vesti/crna_g...

20. 11. 2011

PRESS

Crna gora opet ustalasana zbog Pejovića
Anatomija jednog zločina

Komentar: Urednik crnogorskog Pressa Marko Milačić objavio je video-intervju sa policajcem Slobodanom Pejovićem, svedokom deportacija 1992. godine, koji je ponovo podigao prašinu u najmlađoj evropskoj državi
Priča o Slobodanu Pejoviću, koja se juče ponovo zakotrljala Crnom Gorom nakon intervjua koji sam snimio sa njim u njegovom stanu u Herceg Novom u Meljinama, priča je o - režimu. Malo koji slučaj kao ovaj opisuje dvodecenijsku vlast ovde, njenu pravu prirodu, njena oruđa, njene medije, bezgraničnost njenih propagandno-policijskih smicalica i sačekuša.
Slobodan Pejović je magnetna rezonanca vlasti. On više nije čovek - on je primer neposlušnosti od krvi i mesa. Šraf u opakom sistemu koji je odlučio da progovori. Policajac-disident. Zato je i važan - koliko onima koji ga kritikuju i pljuju, toliko i onima koji ga brane. Pljuvačima, kako u vlasti tako i u „intelektualnim" krugovima, važan je kao meta koju treba ukloniti i moralno likvidirati kako bi se oprale ratne biografije Mila Đukanovića, Svetozara Marovića, Momira Bulatovića i takvih.
Braniocima je važan kao čovek koji od 2000. godine jedini govori o onome u čemu je nakratko učestvovao - sramoti deportacija, kao osoba bez koje bi istina o tom zločinu ostala sakrivena u srcu srca režima. Nikako ne prevideti - ratni zločin ne zastareva. To je suština - strah.

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...