Loading...

kortárs-tánc / release-technika Grecsó Zoltánnal

7,495 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Apr 10, 2015

Infant Developmental Movement Education

A gyermek életében a legfontosabb az első év, hiszen ekkor kezd kialakulni mozgáskultúrája, amely hatással van további fizikai és szellemi fejlődésére is. A csecsemő ekkor sok időt tölt a padlón hason fekve, és mozdulatai befolyásolják agyának folyamatos növekedését. Ha a csecsemő lemarad mozgásának fejlesztésében, például nem fordul a hátára akkor, amikor annak eljön az ideje, akkor ez befolyásolja agyának fejlődését, és a későbbiekben ez kihatással lesz a környezetével való kapcsolatára. Például a legtöbb tanulási nehézség gyökerének ezt az időszakot tekinthetjük. A gyermekek mozgásának megfelelő fejlesztésével még mindig kevesen foglalkoznak, és a felnőttek többsége olyan lelki nehézségekkel küzd, amelyek a gyermekkori mozgáskoordináció hiányára utalhat vissza.

A járni tanulás fázisaira épített gyakorlataim segítik elsajátítani a kortárstánc alapjait. Az amatőrök és a táncművészek újratanulhatják a már esetlegesen elfelejtett legalapvetőbb mozgáskoordánciókat, a járni tanulás induktív elemeit, amelyek nemcsak a stílus elsajátítása miatt lehetnek fontosak, hanem mert azok megóvják a testet a használata során létrejövő esedékes károsodásoktól is.

A cél, hogy ezen mozgásminőségeket, a test megóvásának ismeretét reflexxé tegyük, hogy ez az ismeret, akár tánc, akár bármilyen más mozgásforma alatt is automatikus alkalamzásra kerüljön.

A csecsemő a különböző mozgásformátumok megtanulásával egyidőben fejleszti fizikai, szellemi és érzelmi világát is. Olyan képességek, mint a türelemre való képesség, az intuíció kifejlődése és az egyensúlyérzék megteremtődése, mind-mind a csecsemőkori mozgásformákból ered. Ezeknek a mozdulatoknak az újratanulásával a fent említett képességeinket csiszolhatjuk, és egyensúlyba állíthatjuk a test-lélek-szellem hármas egységet.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...