Loading...

Planetary Science (DigitalSky2) Planetari 3D CosmoCaixa Barcelona. Obra Social "la Caixa"

2,644 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Dec 12, 2011

Exemple del sistema Digital Sky 2 de "Sky-Skan".

La instal·lació s'ha dotat d'un innovador sistema de projecció 3D estèreo que permetrà als visitants viure l'experiència de veure's completament envoltats per imatges en tres dimensions (3D a tota la cúpula!) utilitzant unes ulleres especials. Quan el Planetari obri les seves portes, serà el segon d'Europa i el primer d'Espanya d'aquestes característiques.

El sistema escollit és el Definity3D 4k Immersive Digital System, de l'empresa americana Sky-Skan (http://www.sky-skan.com/), una de les més importants del sector a escala mundial i amb una llarga experiència pel que fa a planetaris.


L'Obra Social "la Caixa" presenta a CosmoCaixa el nou Planetari 3D, una de les instal•lacions més avançades del seu gènere, no tan sols en l'àmbit espanyol, sinó també a escala internacional, i adaptat per a persones amb dificultats visuals i auditives.
El nou sistema de projecció a cúpula completa presenta millores espectaculars en la qualitat gràfica de les imatges, al mateix temps que manté la versatilitat que li proporciona el fet de ser una instal•lació digital. A més, i com a novetat més destacada, el sistema incorpora la tecnologia 3D més moderna.

El Planetari reneix per convertir-se en una instal•lació polivalent. D'una banda, conserva l'essència com a planetari pròpiament dit, i de l'altra, en potencia l'ús com a cinema immersiu, la qual cosa permetrà projectar-hi audiovisuals de divulgació científica de temàtiques diverses. Així doncs, l'Obra Social "la Caixa" posa a la disposició de tota la societat un nou espai per gaudir de programes 3D.

La programació constarà de tres grans línies: els programes clàssics de planetari, adreçats bàsicament al públic escolar; els audiovisuals de divulgació astronòmica o astrofísica, i una nova programació que consistirà en la projecció de pel•lícules de temàtica científica però no necessàriament astronòmica, adreçades en aquests darrers casos al públic general i familiar.

Des del setembre del 2004, el Planetari de CosmoCaixa ha rebut més d'1.106.200 usuaris. D'aquests, més del 70 % han estat públic general, mentre que gairebé el 30 % han estat públic escolar. S'han fet al Planetari 12.252 sessions, amb una oferta d'una vintena de programes diferents.


Més informació a http://premsa.lacaixa.es/obrasocial


Ejemplo del sistema Digital Sky 2 de "Sky-Skan".

La instalación se ha dotado de un innovador sistema de proyección 3D estéreo que permitirá a los visitantes vivir la experiencia de verse completamente rodeados por imágenes en tres dimensiones (¡3D en toda la cúpula!) usando unas gafas especiales. Cuando el Planetario abra sus puertas, será el segundo de Europa y el primero de España de estas características.

El sistema elegido es el Definity3D 4k Immersive Digital System, de la empresa americana Sky-Skan (http://www.sky-skan.com/), una de las más importantes del sector a escala mundial y con una larga experiencia en cuanto a planetarios se refiere.


La Obra Social "la Caixa" presenta en CosmoCaixa el nuevo Planetario 3D, una de las instalaciones más avanzadas de su género, no tan solo en el ámbito español, sino también a escala internacional, y adaptado para personas con dificultades visuales y auditivas.

El nuevo sistema de proyección a cúpula completa presenta mejoras espectaculares en la calidad gráfica de las imágenes, al mismo tiempo que mantiene la versatilidad que le proporciona el ser una instalación digital. Además, y como novedad más destacada, el sistema incorpora la tecnología 3D más moderna.

El Planetario renace para convertirse en una instalación polivalente. Por un lado, conserva su esencia como planetario propiamente dicho, y por otro, potencia su uso como cine inmersivo, lo que permitirá proyectar audiovisuales de divulgación científica de temáticas variadas. Así pues, la Obra Social "la Caixa" pone a disposición de toda la sociedad un nuevo espacio para disfrutar de programas 3D.

La programación constará de tres grandes líneas: programas clásicos de planetario, dirigidos básicamente a público escolar; audiovisuales de divulgación astronómica o astrofísica, y una nueva programación que consistirá en la proyección de películas de temática científica pero no necesariamente astronómica, dirigidas en estos últimos casos a público general y familiar.

Desde septiembre de 2004, el Planetario de CosmoCaixa ha recibido a más de 1.106.200 usuarios. De estos, más del 70 % han sido público general, mientras que casi el 30 % han sido público escolar. Se han realizado en el Planetario 12.252 sesiones, con una oferta de una veintena de programas distintos.

Más información en http://prensa.lacaixa.es/obrasocial

Comments are disabled for this video.
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...