Loading...

Török Gábor Arckép

11,023 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 3, 2013

Az ArcKép egy portréműsor. ( https://www.facebook.com/arckepkadark... ) Kadarkai Endre beszélgetőpartnerei izgalmas, eredeti, valóságos személyiségek, nem divatos percemberek, csereszabatos sztárok. Ők tálentumukkal, állhatatosságukkal, intellektusukkal vívták ki nem csak a műsor készítőinek csodálatát. A sorozat a Zugló Televízióban látható
Szerkesztő-műsorvezető: Kadarkai Endre, rendező: Duljánszky Tibor, operatőr: Harrach László, Ormos Tibor, technikus: Vértes Zsolt, stúdióvezető:Kővári Miklós.
Főcím: Huszti Gábor ( http://www.monoszkop.hu/ ), főcímzene: Alexander Holeczy

Török Gábor (Szombathely, 1971. augusztus 11. --) politológus, egyetemi docens. 1989-ben érettségizett a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban, majd felvették a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola történelem szakára, ahol 1993-ban szerzett diplomát, ezt követően az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) politikaelmélet-történelem szakára iratkozott. Ezen az egyetemen szerezte diplomáját 1997-ben történelemből és 1998-ban politológiából. Ez utóbbiból az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán summa cum laude minősítéssel PhD (doktori) címet szerzett 2005-ben.
1995 és 1997 között az ELTE Politikaelméleti Tanszékén egyetemi gyakornok volt. 1997-től 2003-ig egyetemi tanársegédként dolgozott a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen. 1998 és 2000 között a Politikai Szakértői Intézet igazgatói tisztét töltötte be. 2002 és 2003 között a Zsigmond Király Főiskola főiskolai adjunktusa volt.
2001-től 2006-ig a Magyar Politikatudományi Társaság főtitkára, 2002-től ügyvezető igazgatója cégének, Vision Politics Budapest Kft.-nek, amelyet Lakner Zoltánnal közösen alapított. A cég „Vision Consulting" néven jelent meg a médiában. 2004 óta a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Politikatudományi Intézetének egyetemi adjunktusa, 2012 júniusa óta egyetemi docense. Jelenleg az egyetem Politikatudományi Intézetében a Politikai Elemzés Központ vezetője. 2005-ben magas színvonalon végzett oktató- és kutatómunkáját az egyetem rektora kitüntető oklevél adományozásával ismerte el. Vendégoktatóként a Delta Politikai Iskolában, a Századvég Politikai Iskolában és a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is tanít.
1998 óta gyakori vendége a politikai témájú televíziós és rádiós műsoroknak. 1998-ban a TV3, 2002-ben a TV2, 2006-ban pedig az Magyar Televízió választási szakértője volt. 2004 és 2006 között hetente publikált a Heti Válasz hasábjain. 2008-ban a HVG olvasói Magyarország leghitelesebb politológusának választották.
A 2010. évi helyi önkormányzati választáson független helyi képviselő lett Aszófőn.
2011 novemberében megalapította a szegedi székhelyű CME Hungary Zrt. kommunikációs és elemző céget Poór Csaba tanácsadóval közösen.[4]
2012 augusztusa óta a Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Társadalmi Elnökségében elnöki tisztséget tölt be.
Tudományos munkássága:
Kutatási területe a rendszerváltás utáni magyar politikai rendszer vizsgálata, valamint a politikai és stratégiai elemzés műfaja; doktori disszertációját a politikai napirend témaköréből írta.
Hat könyv szerzője, társszerzője vagy szerkesztője, ebből kettő az országban széles körben használt egyetemi tankönyv.

forrás: wikipedia

nterjú beszélgetés politika politológia labdarúgás foci orbán viktor fidesz MSZP mesterházy bajnai gordon gyurcsány ferenc LMP schiffer andrás vona gábor jobbik mtv székház ostrom elte

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...