Loading...

Klapa "Sveti Juraj" HRM - Ružo crvena, Vukovar, Dan državnosti 25.6.2011.

4,550 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Jun 26, 2011

Klapa "Sveti Juraj" - Hrvatske ratne mornarice osnovana je početkom 2001. godine s ciljem predstavljanja Oružanih snaga RH na Međunarodnom susretu vojski svijeta u Lourdesu i danas djeluje u sklopu Orkestra oružanih snaga Republike Hrvatske.
Klapu prvenstveno obilježava koncertna aktivnost i angažiranost na brojnim protokolarnim zadaćama MORH-a, državnih institucija Republike Hrvatske, kulturnih manifestacija, Katoličke crkve u Hrvata, braniteljskih udruga itd.
Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada državnih i crkvenih institucija, udruga proizašlih iz domovinskog rata i drugih. Neka od njih su: - I nagrada (osvojeno zlato) na internacionalnom festivalu u Boleslawiecu ( Poljska) 2002.god - zlatna plaketa s kadenom Mare nostrum Croaticum 2005. godine za iznimno očuvanje i promicanje nacionalnog, kulturnog, povijesnog i vjerskog dobra hrvatskog naroda u svijetu; - nominacija za diskografsku nagradu Porin 2005. u kategoriji klasične glazbe za najbolju izvedbu većeg komornog sastava, komornog ili simfonijskog orkestra ili zbora skladbom Ave Maria; - Srebrena kula Cambi (druga nagrada publike) na večeri „Kaštelanski dir" 2005. - zlatna plaketa Pelerinage Militaire International- PMI u povodu 50. obljetnice Međunarodnog susreta vojski svijeta u Lurdesu, za izniman doprinos i sudjelovanje u internacionalnom programu 2008. godine; - Pozlaćeni povijesni grb grada Skradina - 1. nagrada stručnog ocjenivačkog suda za najbolju izvedbu izvorne klapske pjesme na 29. susretu dalmatinskih klapa u Skradinu 2008. - Grand prix - festivala zabavne glazbe Split 2009. i treća nagrada stručnog ocjenjivačkog suda u suradnji s Đanijem Stipaničevim za pjesmu mali Paškin. - 1. nagrada stručnog ocjenjivačkog suda i nagrada za najbolju dalmatinsku pismu na internacionalnom "Marko Polo festivalu pisme i vina" u Korčuli 2010, za pjesmu "Zapivaj klapo moja"

Od mnogih nastupa izvan domovine (Italija, Njemačka, Poljska, Belgija, Mađarska, Francuska, Austrija, BiH, Crna Gora) izdvajamo nastup Klape u NATO bazi u Monsu i u Bruxellesu u centru zapovjedništva za Europu, te nastup na 11. europskom festivalu muških komornih zborova koji se održao u Mađarskoj u Pećuhu.
U suradnji sa Hrvatskom maticom iseljenika klapa „Sveti Juraj"-HRM je bila domaćin Prvog susreta klapa hrvatskog iseljeništva u domovini koji je održan u Kaštel Starom 1. srpnja 2006. i na kojem su nazočile klape hrvatskog iseljeništva iz čitavog svijeta.
Klapa „Sveti Juraj"- HRM je i sudionik klapskog spektakla „Klape u areni" 2007. i 2008. godine u Puli, a kao poseban gost sudjelovala je na svečanom koncertu Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2007. u KD „Vatroslav Lisinski" u Zagrebu.

Klapa je izdala devet nosača zvuka: - Sa krša ovog glasi te zovu (2002.god), u izdanju Hrvatskih vojnih glasila MORH-a i Vojne biskupije; - Hrvatski Božić (2003 god), u izdanju Hrvatskih vojnih glasila MORH-a i Vojne biskupije; - Domovini s ljubavlju ( 2004.god.) u izdanju Hrvatskih vojnih glasila MORH-a i Vojne biskupije; - Priče mora (2005. god.) u izdanju Hrvatskih vojnih glasila MORH-a i Vojne biskupije; - Pismo moja (2006.god.) u izdanju diskografske kuće Scardona iz Zagreba; - Cvijet čežnje (2007.god.) - u suradnji s Hrvatskim vojnim glasilima MORH-a i Vojne biskupije; - Tebe tražim Bože moj (2008.god.) u izdanju nakladničke kuće Verbum iz Splita - Ružo crvena (2009.god.) u suradnji s Hrvatskim vojnim glasilima, radio Dalmacijom i diskografskom kućom Scardona iz Zagreba - Gospi velikog hrvatskog zavjeta (2010. god) u izdanju nakladničke kuće Verbum iz Splita i Vojne biskupije ( u povodu desete godišnjice osnutka klape)

Pjevači klape „Sveti Juraj"- HRM su: Hrvoslav Kužić, Marko Bralić, Domagoj Žanić, Darko Tranfić, Ivica Kuzmanić, Bruno Andrić, Goran Bralić, Jakov Šegvić i Ignacio Tranfić, a umjetnički voditelj je prof. Mario Božić.

Preuzeto s: http://www.klapa-sveti-juraj.com/

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...