Loading...

Geen Europees voetbal voor FC Groningen (Ron Jans)

1,171 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Jun 1, 2009

GRONINGEN - FC Groningen heeft Eerste Pinksterdag in de Euroborg met 2-0 verloren van NAC. De ploeg uit Breda speelt daardoor komend seizoen Europees voetbal.

De eerste helft was FC Groningen de betere ploeg, maar kwam ondanks een paar aardige kansen niet tot scoren. Na rust kopte NAC-spits Amoah vrij voor het doel de 1-0 binnen. De FC probeerde, met de steun van het thuispubliek, nog de gelijkmaker te scoren, maar de beslissing viel vijf minuten voor tijd. Een schot van Idabdelhay werd nog tegengehouden, maar de bal kwam voor de voeten van Feher, die rustig binnentikte.

Eerste helft
De eerste - kleine - mogelijkheid voor NAC, een indraaiende corner in de eerste minuut, eindigde op het dak van het doel. Groningen zette NAC daarna flink onder druk, waardoor het meerdere keren druk werd voor het doel van NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar. Echt veel hoefde hij niet te doen. Vervolgens ging het publiek in de Euroborg erachter staan. Niet veel later, in de 16e minuut, was Marcus Berg het eindpunt van twee mooie kansen voor FC Groningen. Eerst stond Ten Rouwelaar in de weg, vervolgens Zwaanswijk.

Een mislukte uittrap van doelman Luciano leidde in de 18e minuut tot een gevaarlijke situatie voor de FC. NAC-speler Joonas Kolkka ving de afzwaaier op en pegelde de bal vervolgens op de lat. Het laatste deel van de eerste helft waren er weinig kansen voor beide ploegen en gingen ze met een 0-0 stand de rust in.

Tweede helft
Martijn Meerdink startte de tweede helft met een schot laag over de grond, maar doelman Ten Rouwelaar kon de bal makkelijk oppakken. Even later kreeg NAC een vrije trap vlak buiten het zestienmetergebied, omdat Granqvist met een gestrekt been inkwam. Het schot werd gestuit door het muurtje van FC-spelers. Vijf minuten later wees scheidsrechter Pieter Vink op ongeveer dezelfde plek naar de grond voor het doel van NAC, maar ook Holla schoot de bal in de muur.

In de 62e minuut ontsnapte NAC-spits Amoah aan de aandacht van de verdeding van Groningen. Amoah kon na een voorzet van Kolkka de bal eenvoudig inkoppen.

Diezelfde Amoah kreeg vlak daarna een tweede kans. De spits omspeelde Luciano, maar Stenman kon op het laatste moment Amoah dusdanig hinderen dat hij de bal over het verlaten doel heen schoot. Vervolgens liet NAC zich ver terugzakken op de eigen helft en had de FC er een flinke kluif aan om daar doorheen te komen. NAC vertraagde het spel, zo speelde Fouad Idelhay door, nadat Vink al gefloten had voor een overtreding. Hij krijg hiervoor de gele kaart omdat hij daarna de bal ook nog wegschopte. In de 72e minuut moest Danny Holla zich geblesseerd laten vervangen door Paul Matthijs na een overtreding op de middenvelder.

De FC voerde de druk op, op jacht naar de gelijkmaker. Andreas Granqvist kreeg een mooie kans, maar kopte net naast het doel van Ten Rouwelaar. Ook Levchenko wist in de drukte voor het doel nog een schot af te leveren, maar dat ging net over. NAC-spits Idabdelhay brak vervolgens opnieuw uit en werd in het zestienmetergebied gestopt door Luciano, maar in de rebound kon invaller Fehér het karwei afmaken met een strak schot: 2-0. Daarmee was het over en uit voor de Groningers.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...