Loading...

Amfibie-bus voor toerisme

28,221 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 14, 2010

Is het bus of is het een boot? Eigenlijk is het het allebei: een amfibiebus. Het amfibievoertuig van Splashtours maakte zaterdag officieel zijn eerste rit. De bus rijdt door de straten van Rotterdam, maar vaart ook in de Maas.


Tijdens de tour van de zogenaamde amfibus wordt toeristische infromatie aangeboden over bijzondere gebouwen, plekken en over de stad. Na een rondrit maakt het voertuig een "Splash" in Katendrecht bij de tweede Katendrechtse haven om de tocht voort te zetten op het water. De ontwikkeling van de bus duurde drie jaar en de hellingbaan werd vernieuwd en getest.

De eerste rit en vaart van de bus vond plaats tijdens de publieksopening van Rotterdam.info, het nieuwe stadspromotiecentrum van en over Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb verrichtte de opening in bijzijn van partners en partijen die bijdragen aan de promotie van de stad. Bezoekers en bewoners kunnen in het promotiecentrum terecht voor informatie en tips over Rotterdam, varierend van attracties en uitgaan tot architectuur en wonen.

Loading...

Advertisement

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...