Loading...

Répásy Mihály utca 4. - Virágzó Zugló 2011 Program

85 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Aug 23, 2011

Virágzó Zugló 2011 Utcafront szépítési program

A programról bővebben itt: http://www.viragzozuglo.hu

Kövesse a Virágzó Zugló programját a http://www.kertesz.blog.hu - n!

Virágzó Zugló facebook oldal képekkel, videókkal, hírekkel:
http://www.facebook.com/pages/Vir%C3%...


Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzat által kezdeményezett Virágzó Zugló 2011 Program példaértékű sajátossága, hogy Zugló Önkormányzata és a zuglói lakosok közösen hozzák rendbe, teszik virágzóvá a lakóházukhoz tartozó utcafrontot, előkertet. A programban résztvevő lakosoknak az Önkormányzat térítésmentesen biztosítja az elültetendő cserjéket és virágpalántákat, valamint az ültetéshez szükséges felszerelést. Az ültetést valamint az elkészült terület további gondozását a lakóközösségek végzik.
A program szakmai koordinátora: Megyeri Szabolcs kertészmérnök.
http://megyeriszabolcskerteszmernok.h...

A programban a szerszámokat a FISKARS Brands Finland Oy Magyarországi Fióktelepe biztosítja.
http://www.fiskars.hu/

A program során elültetett növényeket és felhasznált kiegészítőket a Borhy Kertészet szállítja.
http://www.borhykert.hu/

A program médiapartnere a legnagyobb hazai kertészeti portál a http://www.edenkert.hu


Virágzó Zugló 2011 Utcafront szépítési program
Egy program, amellyel mindenki nyer!

A zuglói lakók és lakóközösségek részére meghirdetett pályázat sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint a felhívás közzétételét követően a polgármesteri kabinethez beérkező több száz jelentkezés és az eddig elkészült, Zugló számos pontján megtekinthető több mint száz utcafronti virágágyás.

A program egész évben tart, a késő őszi fagyok beköszöntéig, tehát mindenki sorra fog kerülni, a jelentkezést követően azonban minden pályázónak türelemmel kell várnia a kapcsolatfelvételéig.
A program első szakaszában -- a helyszíni felmérést követően, előre egyeztetett időpontban -- a lakóközösség a koordinátor szakmai irányításával közösen ültetik el az önkormányzat által biztosított növényeket. Az ültetésben több alkalommal a területért felelős önkormányzati képviselők is közreműködnek. A növények telepítéséhez szükséges kézi szerszámokat a zuglói kertbarátok részére a program támogatója, a FISKARS Magyarország biztosítja.
A második szakaszban, előreláthatóan az őszi hónapokban a szakember előzetes egyeztetést követően ismét felkeresi az elkészült utcafrontok, előkertek tulajdonosait a tapasztalatok közös értékeléséhez.
A program egyik legfontosabb célja, hogy felhívja a nyilvánosság figyelmét közterületeink rendbetételének, tisztántartásának fontosságára, ezért az ültetés folyamatáról és az elkészült területről fényképfelvétel és kisfilm is készül, ami felkerül a program honlapjára és a résztvevők is kapnak saját példányt.

Felemelő érzés az a példaértékű összefogás a lakóközösségekben, mely a főváros szívében, Zuglóban bontakozik ki a közös cél, a virágzó Zugló megteremtéséért.

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...