Loading...

Verpleegkundige dossierbespreking in het AMC

40,574 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Dec 14, 2010

Verpleegkundige dossierbespreking in het AMC

NIEUW: Op 7 februari organiseert het AMC het symposium Professional in the Lead 2013 over 'Evidence Based Practice in de Verpleegkunde'.
Meer informatie en aanmelden via deze link:

http://www.amc.nl/web/Het-AMC/Agenda/...

Het AMC is een groot voorstander van Evidence Based Practice (EBP). Dat betekent dat keuzes in de zorg zoveel mogelijk op de meest recente inzichten uit de wetenschappelijke literatuur gebaseerd worden. Dat gebeurt in combinatie met eigen ervaring en de voorkeuren of toestand van de patiënt. Ook binnen de verpleegkunde is EBP belangrijk. Het gebruik van EBP in de dagelijkse verpleegkundige praktijk wordt in het AMC daarom sterk gestimuleerd. Door als verpleegkundige niet meer alleen ervaring, maar ook op wetenschap te gebruiken wordt de professionalisering van het verpleegkundig beroep gestimuleerd.

Verpleegkundigen in het AMC kunnen zich laten bijscholen over EBP of hun kennis hierover opfrissen. In verpleegkundige referaten doe je nieuwe (wetenschappelijke) kennis op en hou je je kennis actueel. Verder vinden op veel afdelingen de verpleegkundige dossierbesprekingen plaats.

In deze besprekingen passen verpleegkundigen hun klinische redeneer- en EBP-vaardigheden daadwerkelijk in de praktijk toe. Op basis van een 'klinische onzekerheid' gaat iemand hierover evidence opzoeken om zo het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen. Voor een aantal verpleegkundigen hebben deze besprekingen geleid tot publicaties in vakbladen of presentaties op (buitenlandse) congressen.

Meer over EBP en verpleegkundige dossierbesprekingen:
http://www.amc.nl/?pid=6531

AMC YouTube-kanaal: http://www.youtube.com/user/AMCNederland
Abonneer je hier: http://www.youtube.com/subscription_c...

Volg het AMC ook op
Twitter: http://twitter.com/AMC_NL
Facebook: http://www.facebook.com/amc.nl
LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/amc/c...

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...