Loading...

EO Netwerk reportage: AstraZeneca verzwijgt dodelijke bijwerkingen Seroquel - deel 1

65,247 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Apr 9, 2009

Deel 1/2

De top 3 meest dodelijke antipsychotica (Seroquel, Risperdal en Zyprexa) komt overeen met de top 3 meest voorgeschreven antipsychotica. De moderne antipsychotica zijn 10x duurder en tot 41% dodelijker dan de oude antipsychotica van 20 jaar geleden. Dat bleek in een grote studie gepubliceerd in The Lancet in 2009.

http://dossiers.zielenknijper.nl/anti...

Antipsychotica is het meest winstgevende medicijn-type van de farmaceutische industrie. Antipsychotica verkort het leven met gemiddeld 25 tot 30 jaar volgens de officiële cijfers in de psychiatrie.

Antipsychotica veroorzaakt hersenschade en vermindert daardoor de kans op herstel van psychose. Zonder behandeling hebben mensen 40% kans op herstel na 2 jaar. Met antipsychotica behandeling is de kans op herstel nehil en moet iemand het medicijn de rest van zijn leven blijven gebruiken.

The Journal of Nervous and Mental Disease, 195 (2007):406-414.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17...

Alternatieve behandelinitiatieven zijn stelselmatig verdrukt. Als voorbeeld werd de subsidie van het onderzoek van de Amerikaanse hoogleraar Loren Mosher stopgezet toen het aantoonde dat 90% kans op goed herstel van schizofrenie mogelijk is met een psychotherapie gebaseerd op betekenisvolle intermenselijke relaties (vriendschap), zonder gebruik van antipsychotica, met minder kans op behandel-trauma, lagere behandelkosten, minder kans op terugval en met betere lange termijn resultaten in het sociale en academische leven.

http://www.independent.co.uk/life-sty...

Hoogleraar Loren Mosher nam ontslag via een publieke brief aan de Amerikaanse Vereniging voor Psychiatrie (APA) en sprak daarin schande van wat hij noemde 'een antipsychotica-zwendel dat onnodig jonge levens verkwanselt'.

http://www.moshersoteria.com/

Zie ook de veelbelovende psychotherapie van Dr. Jaakko Seikkula uit Finland die ondanks de experimentele fase 80% kans op blijvend herstel van schizofrenie biedt zonder antipsychotica.

http://www.zielenknijper.nl/open-dial...

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...