Upload

Loading...

Henry van Tienen Benefiet Concert - Bedjô Live Kumpulan 1

1,138 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Mar 1, 2010

Op donderdag 25 februari 2010 vond in Schouwburg Kunstmin in Dordrecht het benefietconcert "ALS je spieren" plaats ten bate van het onderzoek naar de dodelijke ziekte ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose).

De aanleiding om deze benefiet te organiseren vormt Henry van Tienen. Henry van Tienen (54) is musicus in hart en nieren.
In juni 2008 hoorde Henry van Tienen dat hij ALS heeft. Zijn wens om nog een keer op een groot podium te staan hebben de organisatoren, Sieto Zeeman en Petra van Loon, in vervulling willen laten gaan. Zij hebben de wens van Henry van Tienen willen combineren met hun wens om geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS.

Henry van Tienen is musicus in hart en nieren. Hij is geboren in Ujung Pandang (Makassar) op het eiland Sulawesi (Celebes). Hij bezocht vaak zijn moeders dorp op Yogja (Java) waar hij zijn inspiratie tot op de dag van vandaag vandaan haalt. Op zijn 10e jaar kwam bij naar Nederland. Hij studeerde op het conservatorium in Tilburg en bespeelde tot voor kort diverse instrumenten, waaronder contrabas, drums, piano, synthesizer en akoestische gitaar. Hij heeft in Yogja en Solo en Bandung een klassieke opleiding in authentiek gamelan gedaan. Henry heeft de Javaanse instrumenten van de familie van zijn moeder geërfd. Henry is bekend geworden door zijn virtuoze Gamelan muziek in een fusion met Jazz-rock. Hij speelde een aantal keer op de Pasar Malam Besar.

Voor informatie over ALS: http://www.stichting-als.nl/

Dit is een filmpje van het optreden van zijn eigen band Bedjo Live Kumpulan.

Gefilmd met een Panasonic Lumix DMC-TZ7

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...