Upload

Loading...

USTAZ AZHAR IDRUS : AHMADIYAH "MATAHARI TERBIT DI BARAT"

12,061 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Jan 2, 2010

Ustaz Azhar Idrus penceramah agama yang sangat dihormati dan dipercayai oleh masyarakat Islam di Malaysia telah memfitnah Jemaat Ahmadiyah yang ditontoni oleh berjuta rakyat Malaysia melalui Astro dan dimuatnaik ke youtube. Ahmadiyah merayu diadakan muzakarah terbuka sesuai dengan perintah Al Quran " Serulah (manusia) kepada jalan Tuhanmu dengan hikmah dan pelajaran yang baik dan bantahlah mereka dengan cara yang baik. Sesungguhnya Tuhanmu lebih mengetahui tentang siapa yang tersesat dari jalan-Nya dan Dia-lah yang lebih mengetahui orang-orang yang mendapat petunjuk" ( Surah An Nahl:125)
"Dan janganlah sekali-kali kebencianmu terhadap sesuatu kaum mendorong kamu untuk berlaku tidak adil. Berlaku adillah kerana adil itu lebih dekat kepada taqwa". ( 5: 8 )

"Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepada kamu orang fasik dengan suatu berita, maka selidikilah agar kamu tidak mencelakakan suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya, kemudian kamu menyesal atas perbuatanmu itu" ( 49:6)

Apa jalan keluar terbaik, ikutlah perintah Al Quran berdebatlah agar Allah swt akan memperlihatkan siapa yang tersesat dan siapa yang mendapat petunjuk. Yakinlah dengan petunjuk Al Quran sahaja kita mampu selamatkan umat Islam pada hari ini.


MATAHARI KHILAFAT ISLAM telah terbit di Barat melalui Jemaat Ahmadiyyah. Mereka sedang berjihad berperang dengan kedajjalan masyarakat Barat. Golongan ini sedang berada di jantung-jantung negara-negara Barat. Mereka berjihad bukan menggunakan kekerasan dan senjata seperti yang diperjuangkan kelompok-kelompok Islam yang lain yang sering menemui kegagalan tetapi Jemaah Ahmadiyah menggunakan keindahan akhlak Nabi Besar Junjungan Kita Muhammad saw dan kesucian Al Quran untuk mematahkan dalil dan akidah agama Kristian.

Jemaat Ahmadiyah merupakan satu satunya kelompok Islam yang memberitahu umat Kristian bahawa Jesus Christ (Nabi Isa) yang dianggap sebagai anak Tuhan atau Tuhan umat Kristian sudah wafat dan dia tidak hidup di langit serta tidak akan datang ke bumi sepertimana yang ditunggu-tunggu oleh umat Kristian. Amat menyedihkan umat Islam secara tidak sedar juga mendukung akidah umat Kristian kerana mereka juga percayai Nabi Isa sebagai anak Tuhan kerana turut mempercayai Nabi Isa belum mati dan masih hidup di atas langit.

Tetapi mengapa sebilangan besar ulamak memfitnah Jemaat Ahmadiyah tidak solat dan memiiliki Kalimah Syahadah serta Al Quran yang berbeza. Nama\paknya masyarakat mula sedar bahwa semua ini adalah fitnah yang senjaga direka untuk menjauhkan masyarakat daripada mendekati Jemaat Ahmadiyah.

Wahai saudaraku ini bukan zaman unta dan ini adalah akhir zaman kepada zaman kegelapan Islam. Zaman kemunduran Islam akan berakhir dan Islam akan bangkit dengan "mematahkan salib" dan "membunuh babi" dengan membongkar kepalsuan ajaran agama Kristian dan membersihkan umat manusia daripada hidup bergelumang dengan najis dosa.

Berilah keadilan kepada kelompok Islam ini membela diri daripada segala fitnah yang dilemparkan kepadanya. Siasatlah siapa kelompok Islam yang memiliki pusat dan perancangan yang teratur bagi memartabatkan Islam seperti membina masjid, menghantar pendakwah ke seluruh pelusuk dunia, mencetak dan menterjemahkan Al Quran dalam pelbagai bahasa, mendirikan sekolah, hospital? SEMUA INI BERKAT KHILAFAT.JANGANLAH KATA KITA PENCINTA ISLAM DAN RASULULLAH SAW DENGAN HANYA MENGKAFIRKAN KELOMPOK ISLAM YANG LAIN.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...