Loading...

Tomtesterom - Tom Waes bouwt een duikboot

10,522 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 5, 2012

Tom was als kind al enorm gefascineerd door de verhalen van de Franse duikbootbouwer en marineofficier Jacques-Yves Cousteau. De handleiding How to build your own submarine? vormde de perfecte gelegenheid om in de voetsporen te treden van zijn grote voorbeeld.

Het boekje geeft allerlei mogelijkheden om zelf een duikboot te bouwen: met een emmer over je hoofd over de bodem lopen, of drijven onder een badkuip... Er staat zelfs een ontwerp in uit 1775, de Turtle. Dat is een waterdicht vat waarmee ooit echt onder water is gevaren.

Toch blijkt het een stuk ingewikkelder te zijn dan het boekje het voorstelt. De eerste pogingen van Tom gaan allemaal jammerlijk de mist in. Tom vraagt raad aan een echte duikbootbouwer en besluit nog één plan uit het boekje na te bouwen. Tom zal proberen om een afgedankte bierton om te toveren tot een echte duikboot.

De ultieme test wordt de oversteek van het 25 meter diepe Veerse Meer in Nederland. Tom zal een traject van vier kilometer onder water afleggen. Een uitdaging die niet zonder gevaar blijkt te zijn...

zondag 11 maart op Eén: bouw je eigen duikboot

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...