Loading...

VIER PFOTEN dezvaluie conditiile cumplite din adaposturile publice din România

14,902 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jul 17, 2014

Organizația internațională pentru protecţia animalelor VIER PFOTEN dezvăluie imagini video tulburătoare cu acțiunile și condițiile ilegale din majoritatea adăposturilor publice din România, care sunt cuprinse şi într-un raport detaliat. În perioada martie -- mai 2014, o echipă de investigații a vizitat și evaluat situația din 43 de adăposturi publice din 33 de județe, plus București -- reprezentând mai bine de jumătate din cele circa 81 de adăposturi înregistrate oficial. Rezultatele evaluării sunt șocante: nici unul dintre aceste adăposturi publice nu este conform cu prevederile actualei legi de gestionare a câinilor fără stăpân (OUG 155/2001 modificată prin Legea 258/2013).

În adăposturile evaluate au fost identificate până la 29 de încălcări grave ale legii. Ca exemple enumerăm: cadavre de câini lăsate să zacă printre animale în viață (7% din adăposturi); adăposturi suprapopulate (47%); femele cu pui ținute în același padoc cu alți câini (42%); hrană contaminată cu gunoaie sau cu fecalele și urina de pe podeaua cuștilor (74%), ape reziduale din cuști care pătrund în alte cuști (63%) etc. Mai mult, investigatorii au putut observa și surprinde imagini cu urme de sânge în multe cuști, precum și cu câini bolnavi sau cu răni deschise.

Aceste încălcări ale legii creează riscuri de sănătate nu numai pentru câini, ci și pentru personalul adăposturilor, care intră în contact direct cu animalele. La acestea se adaugă impactul emoțional puternic suferit de vizitatori/adoptatori atunci când văd animale în suferință, subnutrite sau moarte, dar și câinii programați pentru ucidere și plasați în boxe speciale.
Acest raport dezvăluie un eșec sistematic al adăposturilor din România de a oferi câinilor fără stăpân condiții umane de ținere. Dincolo de condițiile mizere din adăposturi, uciderea câinilor continuă...

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...