Loading...

Zakkenvullen in Stadspolders

251 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jun 15, 2011

Zaterdag 12 maart organiseerde Transition Town Dordrecht in samenwerking met Weizigt NMC, de Dordtse Welzijns Organisatie DWO en Netwerk de wijkactie 'Zakken Vullen In Stadspolders'. Dit in navolging van de landelijke schoonmaakactie.

Een slagvaardig clubje ouders, kinderen en andere enthousiastelingen verzamelde rond 11:00 uur op de parkeerplaats aan het einde van de Loswalweg. Met het stralende lenteweer en een arsenaal aan opruimmateriaal hadden we alles mee.

Er was ook alle reden toe de handen uit de mouwen te steken, want in de omgeving lag zwerfvuil genoeg! Van plastic boodschappentassen, aanstekers, flessen, pakketten reclamefolders, een step en versterker tot aan kledingstukken toe! Verreweg de grootste concentratie aan troep langs de afgelegde route was te vinden aan de oever van het Wantij.

Terwijl de opschooninfanterie fanatiek in de berm en aan de oever huishield, nam een kersverse bezemwagen van Netwerk de parkeerplaats bij het gemaal en een flink stuk van de Wantijdijk onder de staalborstel. Al ploegende was er aardig wat publiek op deze mooie dag, wat natuurlijk een goede zaak is. Naast het daadwerkelijke opruimen, was aandacht voor het probleem van zwerfvuil de bedoeling van deze actie.

Een aantal voorbijgangers was het er roerend mee eens. Twee dames met een schitterende roedel honden hadden zelf ook al uit eigen initiatief afval verwijderd. Een van de honden demonstreerde het belang door in een berg met glasscherven te gaan staan. Een meneer- ook hondenbezitter- wist te vertellen dat mensen 's nachts bewust afval, zoals flessen, komen dumpen aan de oever. 'Dan kan men het toch net zo goed in de glascontainer gooien?'

Rond half twee was het rondje voltooid en werd het verzamelde materiaal in een wagen van Netwerk gekiept, bijna een laadbak vol. Daarna werd het schoonmaakteam met de veersloep opgehaald om de gastvrijheid te genieten van De Kleine Rug, waar de keukenploeg de nodige versnaperingen had klaarstaan, zoals: vegetarische knakworst met mosterd en overheerlijke tomatensoep- eveneens vegetarisch- gemaakt door leerlingen van SBO school "Het Kompas" in Wielwijk.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...