Loading...

Firma Caris presents: TINKEBELL. SAVE THE WORLD project #1: Gambia: The Dog

82,362 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Jul 11, 2011

Binnen het project SAVE THE WORLD zal TINKEBELL. 2 jaar lang, verspreid over de wereld, publieke interventies uitvoeren waarin zij mensen, dieren, plaatsen of situaties zal 'redden' naar onze eigen norm.
Een voorbeeld van een interventie is het laten vangen van een straathond in Gambia. TINKEBELL liet het beest verzorgen, inenten en opereren. Na registratie regelde ze een vlucht voor hem naar Europa. Na aankomst bracht ze het dier -- inmiddels enkele maanden later -- onmiddellijk naar het asiel.
Het project probeert aan te tonen hoe een in het dagelijkse leven 'juiste' handeling, het uitbesteden van het leed van een dier aan een externe organisatie, een absurdistisch component heeft, en hoe vergaand wij emoties projecteren op wezens die deze nooit als zodanig kunnen ervaren. Het werk is een aanklacht tegen een cultuur van permanente uitbesteding: verantwoordelijkheid betekent hierin niet zelf zorgen, maar de voorwaarden scheppen zodat anderen dit voor ons kunnen doen. De tragiek die hierin ligt besloten wordt op absurdistisch en po√ętische wijze zichtbaar, door gebruik te maken van de radicaliteit van de twee contexten, Gambia en Nederland.

Tinkebell en Mediamatic bereiden deze interventies samen voor en deze zullen dienen als ruw materiaal voor discussies, tentoonstellingen, documentaires, een boek en presentaties.
Voor meer informatie zie:
http://www.mediamatic.net/page/182423/nl

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...