Loading...

"Dan Brazila" u Visokoj turističkoj školi

1,144 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 20, 2013

Visoka turistička škola je u okviru tradicionalne manifestacije „Ambasadori govore", obeležila „Dan Brazila". Na ovoj kulturno-obrazovnoj manifestaciji je ambasador Federalne Republike Brazil u Srbiji, Njegova ekselencija, gospodin Alexandre Addor Neto održao predavanje o sadašnjem privrednom trenutku najveće (8,5 miliona kvadratnih kilometara) i najmnogoljudije (preko 191 milion stanovnika) zemlje u Latinskoj Americi, kao i njenim turističkim potencijalima.

Ambasador Ador Neto je izneo da Brazil spada u zemlje sa velikom privredom u brzom usponu i članica je grupacije BRIKS, zajedno sa Ruskom Federacijom, Indijom, Narodnom Republikom Kinom i Južnoafričkom Republikom. Brazilska privreda je sedma u svetu po veličini nominalnog BDP (2,425 biliona dolara) i sedma po veličini pariteta kupovne moći (2,366 biliona).

Ta zemlja, takođe, nudi kombinaciju ekoturizma sa odmorom i rekreacijom, sunce i plaže, avanturistički, istorijski, kao i kulturni turizam. U Brazilu je tokom 2011. godine registrovano 5,4 miliona turista, pet odsto više nego godinu dana ranije i oni su doneli zaradu od 6,6 milijardi dolara, naveo je Ador Neto. Očekuje se da će u skoroj budućnosti doći do eksplozivnog rasta turizma u Brazilu pošto će ta zemlja biti, između ostalog, domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu 2014. i Letnjih olimpijskih igara 2016. godine. Na manifestaciji su studenti VTŠ i njihovi gosti mogli da vide i filmove o turizmu Brazila, da uživaju u nastupu plesačica iz škole sambe u Novom Sadu, njihovi sugrađani su preplavili amfiteatar zvucima batukade, dok su majstori kapoere iz Beograda dočarali elemente te brazilske tradicionalne borilačku veštine.

Organizovana je, takođe, izložba postera koji dočaravaju turističke predele Brazila, od jedne među naslavnijim planinama u svetu, Korkovade u Rio de Žaneiru sa 30 metara visokom statuom Hrista Spasitelja, jedne od najbogatijih u svetu biljnog i životinjskog sveta, do sve cenjenije portugalske kolonijalne arhitekture. Poslužena su neka od tipičnih jela iz te zemlje, pastelzinjo košinja, rizoljo...

Ova manifestacija je u okviru programa VTŠ za upoznavanje studenata sa civilizacijama, narodima i kulturama sveta. To je i prilika da potencijalnim stranim partnerima budu predstavljene mnoge mogućnosti saradnje sa VTŠ.

 • Category

 • Song

  • A Brighter Day
 • Artist

  • Freeplay Music
 • Album

  • Piano Solos
 • Licensed to YouTube by

  • TuneSat; LatinAutor - UMPG, Tunesat (music publishing), UBEM, LatinAutor, BMI - Broadcast Music Inc., and 20 Music Rights Societies

Loading...


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...