Loading...

DUIJF - Orion

1,710 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Apr 30, 2015

Orion, zoals verschenen op "Duijf" de vijfde release

Mathijn den Duijf: audiofiel, muzikant, tekstdichter, muziekwetenschapper, producer en mede-grondlegger van het befaamde Kytopia.

Het laboratorium van Den Duijf bestaat uit een wirwar van kabels, soldeerbouten, printplaten, lagen op lagen beschreven plakband en stapels papier vol verdwaalde arrangementen en aantekeningen. Overal staan, liggen en hangen instrumenten, microfoons, wetenschappelijke boeken en slingeren er grote rollen magneetband rond. Als een ware mastodont verrijst uit deze ogenschijnlijke chaos een ouderwetse vierentwintig sporen, twee inch tape-recorder uit de jaren zeventig: nog meer knopjes, nog meer draadjes. Ondertussen zet Den Duijf, de rust zelve, een kopje Italiaanse espresso.

Ofschoon Den Duijf erg druk was met het produceren en begeleiden van succesvolle projecten als Kapok, Kyteman en Kytecrash, besloot hij plek in zijn agenda vrij te maken om als een verstrooide professor te kunnen experimenteren met zijn muzikale hersenspinsels. Dit alles heeft geleid tot het ontstaan van zijn titelloze debuut DUIJF. Een Nederlandstalig album met snippers Italiaans. In zijn geheel geschreven en gearrangeerd door Den Duijf zelf. Toch is er voor zijn kleine leger aan muzikanten altijd ruimte om te improviseren

DUIJF is opgestaan van zijn stoel en heeft de deuren van zijn laboratorium opengegooid. Zijn muziek zal stromen!

muziek & tekst: Mathijn den Duijf
beeld: Teis Albers / Fotographik

http://www.bastaardplaten.nl
http://www.mathijndenduijf.nl
http://www.fotographik.nl

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...