Loading...

Despre silvicultură și protecția naturii cu Mihai Zotta

89 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 7, 2018

Cea mai mare parte a ariilor protejate din România sunt acoperite de ecosisteme forestiere. Managementul pădurilor este astfel deosebit de relevant pentru protecția naturii din țara noastră, un procent important din ariile protejate fiind administrat de autoritățile silvice de stat și private. Cum trebuie însă gestionate pădurile pentru a conserva valorile naturale din ariile protejate?
Mihai Zotta este inginer silvic și are o experiență practică de 25 ani, din care 15 în domeniul protecției naturii și ariilor naturale protejate. În prezent este Director tehnic la Fundația Conservation Carpathia, unde concepe și coordonează un complex de activități, cuprinzând managementul ariilor protejate, cinegetic și al pădurilor, reconstrucția ecologică, dezvoltarea ecoturismului și integrarea conservării în dezvoltarea locală.

Renaturarea unor păduri cu o compoziție naturală de fag și brad, dar care acum 55-60 de ani a fost înlocuită cu o plantație de molid, este una dintre activitățile pe care le coordonează în amonte de Sătic. În luna august l-am însoțit pe Mihai în zona acestui proiect îndrăzneț, ocazie cu care ne-a împărtășit câteva din reflecțiile și perspectivele sale privind abordările necesare în silvicultură pentru asigurarea sustenabilității societății.
Despre Fundația Conservation Carpathia: https://www.carpathia.org/ro/

Acest film este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România prin programul Spaţii Verzi: http://www.spatiiverzi.org.ro/.

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...