Loading...

Heritage of Timișoara: Fabric

377 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Oct 19, 2017

Heritage of Timișoara este un proiect pentru promovarea patrimoniului cultural timișorean, creșterea gradului de conștientizare asupra importanței protejării și conservării acestuia și încurajarea turismului cultural în cartierele istorice ale orașului.

Prima ediție HoT s-a desfășurat în cartierul Fabric, o zonă istorică frumoasă și plină de povești, dar adesea neglijată din punct de vedere cultural. Pentru că ne-am dorit ca acest lucru să nu se mai întâple, în perioada iunie-octombrie 2017 am desfășurat diferite activități în cartier: cartarea patrimoniului material imobil, realizarea de interviuri cu locuitorii cartierului, realizarea de ilustrații din Fabric de către artiști locali, ateliere de teatru-forum și circ social.

Evenimentul Heritage of Timișoara: Fabric a avut loc în 16-17 septembrie în Piața Romanilor. Activitățile din cadrul evenimentului au inclus: instalație de artă interactivă și expoziție de ilustrații „Gânduri (de)spre Fabric”, colecție de cărți poștale din ilustrații trimise gratuit oriunde în România, tururi gratuite de Fabric cu ghizi locali, prezentare de circ social (powered by Școala de Circ), premiera spectacolului de teatru-forum „De-a mama și de-a tata” (powered by Basca), dezbateri cu locuitorii cartierului „Trebuie să vorbim despre Fabric”.

Mai multe detalii despre proiect:
http://heritageoftimisoara.ro
http://patrimoniultimisoarei.ro
http://prinbanat.ong

Un proiect organizat de Asociaţia Prin Banat
Co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi Consiliului Local Timişoara.
Sponsori: [e-spres-oh], nJoy
Parteneri: Timișoara 2021, Casa Artelor - Directia Judeteana pentru Cultura Timis, OAR / Filiala Timiş, Tur de arhitectură, Asociația ARCHÉ, Monumente Uitate, Zelist, Basca - solidaritate şi acţiune (Solidart), Şcoala de Circ, Ctrl-D, Alt Club, Liceul Teoretic William Shakespeare Timisoara, PLAI Festival, AMBASADA.
Partener de mobilitate: Uber
________________
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...