Loading...

"Hvide snit - sort magi"

2,430 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 22, 2012

Filmen følger tilblivelsen af linoleumssnittet Rødovre Madonna, som er udført af Knud Odde. Filmen er lavet i forbindelse med udstillingen "Hvide snit - sort magi"- Linoleumssnit af Henry Heerup og Knud Odde, som præsenteres på Heerup Museum 3. februar - 3. juni 2012.

Tak til filmskaberen Abbas Alkadhim samt til billedkunstner Knud Odde og Schäfers Grafiske Værksted:-)

Info om udstillingen:

"Hvide snit - sort magi" er en dialogudstilling med afsæt i to kunstneres bearbejdning og forståelse af ét materiale, linoleumssnittet. Udstillingen sammenstiller en række linoleumssnit af Henry Heerup (1907-93) og Knud Odde (1955-) med henblik på en visuel dialog mellem to populære danske grafikere.

Linoleumssnittet er i dag på vej tilbage på den danske kunstscene, som populær kunstnerisk udtryksform. Forårets særudstilling på Heerup Museum stiller spørgsmålet: hvad var det ved linoleumssnittet, der fik Henry Heerup til at snitte mange sort-hvide fortællinger i gamle gulvplader? Og hvorfor tager en samtidskunstner som Knud Odde teknikken op og skaber nogle af nyere tids mest markante portrætter her knap 50 år senere?

Heerup Museum ønsker med udstillingen at bidrage til en større indsigt i linoleumssnittet som teknik og kunstnerisk udtryksform, samt at give besøgende den særlige forståelse af Heerups linoleumssnit, som kommer af at betragte værkerne i et nutidigt lys.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...