Loading...

Едноминутни филми: Камбанарията в Хасково

1,932 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Apr 29, 2015

Повече информация: http://www.haskovo-bulgaria.com/

През лето Господне 2010-то, до Монумент Пресвета Богородица в Хасково бе издигната Камбанария. В годините на бездуховност и безверие, хасковци за пореден път дадоха воля на своя – позволете ни да кажем – възрожденски съзидателен порив! Близо половин милион лева бяха необходими за изграждането на този светъл християнски паметник и, забележете – всички тези средства бяха събрани за по-малко от година изцяло от дарения!

Със своята височина от почти тридесет метра, Камбанарията до Монумент Пресвета Богородица в Хасково е една от най-високите на Балканския полуостров. На върха ѝ са поставени осем камбани с различна големина като общото им тегло е малко над един тон.

Камбанарията е отворена за посещения всеки ден, а благодарение на запленяващата гледка, която се открива от върха ѝ, тя бързо се превърна в любимо място както за хасковци, така и за гостите на града.
...
И сега, всеки ден по пладне, камбанен звън оглася Хасково, сякаш напомняйки за ролята на града като една своеобразна порта на християнството в Европа.

Loading...


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...