Loading...

Bruce Guthro Celtic Crossing TV Spot.mov

3,091 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Oct 27, 2011

Nu integreres Bruce Guthros amerikansk baserede solokarriere, med den keltiske lyd han ellers kun har haft som stemmen fra Runrig.

Det sker på albummet 'Celtic Crossing' som er indspillet i Irland og produceret af den legendariske Dònal Lunny (Paul Brady, Indigo Girls, Elvis Costello, Kate Bush, Rod Stewart og Sinèad O´Connor). Han har arrangeret sangene i en velklingende keltisk pop-/rocktone, som sammen med Bruce Guthros enestående og magiske klang i sin "keltiske stemme", uden tvivl skaber et uforglemmeligt album.

Bruce Guthro har siden 1998 været forsanger i det super populære skotske band Runrig.
I den sammenhæng er repertoiret som bekendt baseret på keltisk rock med udgangspunkt i det skotske højland. Både før og under perioden med Runrig har Bruce holdt godt gang i sin solokarriere, hvis repertoire er mere amerikansk inspireret. Længe har han dog arbejdet med planer om at indspille et album som ville kunne slå en bro ud mellem de relationer han har i Europa og sit hjemland Canada.

Det sker på dette nye album, og kan aflæses i sangvalget til abummet. Her finder man bl.a. irske klassikere som "Carrick fergus", " The Parting Glass" og "Water Is Wide". Herudover også et par klassiske folksongs fra Nova Scotia i Canada. "Farewell Nova Scotia" er en af dem, og kan nærmest betegnes som hans hjemlands nationalhymne. Nova Scotia (New Scotland) er som navnet på denne provins i Canada antyder, meget skotsk funderet. Dette skotske islæt kan også høres i musikken fra området. På den måde virker det naturligt at indspille et album med titlen CELTIC CROSSING. Halvdelen af sangene på albummet er skrevet af Bruce Guthro selv.
Alle disse er arrangeret og indspillet i det keltisk/irske lydbillede, som er den klare røde tråd gennem hele projektet.
Albummet følges op af en eksklusiv turné til 6 byer i Danmark.

DK tour 2011

Ons 23. november PORTALEN, GREVE

Tors 24. november SKRAAEN I NORDKRAFT, AALBORG

Fre 25. november TOBAKKEN, ESBJERG

Lør 26. november FERMATEN, HERNING

Tors 01. december PAVILLIONEN, GRENÅ

Fre 02. december MAGASINET, ODENSE

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...