HK

Loading...

Croatian music: Klapa Trogir - Jo lipa Marijo

29,612 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Oct 31, 2006

http://www.tvtrogir.hr/

Trogirski Pavarotti
S talijanskim kolegom Pavarottijem, s kojim Cocu najčešće uspoređuju, tek je nekoliko zajedničkih stvari: ljubav za dobrom spizom, mediteranski habitus, te vrhunski glas. Za razliku od velikog zavodnika Pavarottija, Vinko Coce je vjerni obiteljski čovjek, spreman zakasniti na Prokurative zbog polijevanja blitve i odreći se svjetala estrade ako u njima ne pronalazi osobno zadovoljstvo.
Borba s pretilosti koja ga je nekoliko puta udaljila od pozornice, Vinka je stjerala u kut. Doktori su mu postavili ultimatum: Život ili pretjerano uživanje u spizi! Uz različite dijete i vježbe, Coce je upoznao i neretljanskog terapeuta Joška Sprčića, poznatog po radu s vrhunskim sportašima ali i običnim ljudima.
- On me nekoliko puta štruka, propustija kroz prste, mnogo mi je pomoga i stalni je član našeg tima koji stvara novi album. Joško je naša psihofizička zaštita, vidili ste kako je oživija našeg klavijaturistu Giovannija! Nažalost triba bi odradit tretman u cilo, ali nima vrimena. Ovo što mi Joško učini puno pomogne i da mi energije za radit. -- hvali Vinko Coce Sprčićevo umijeće.
Ozbiljnost projekta, za koji Vinko kaže da će biti ostvarenje njegovog sna i vrhunac karijere, kao i tim koji na njemu radi garantira uspjeh. Uz producenta Juru Stanića, snimatelja i vlasnika studija Jašara Murtezanija, aranžera Marka Nikolca, klavijaturiste Iva Vuletina-Giovannija i domaćeg autora Denisa Batinovića-Pekme, na albumu će surađivati i velikani dalmatinske pjesme Ljubo Stipišić-Dalmata i Jakša Fiamengo, a obradit će se i jedna pjesma pokojnog Momčila Popadića. Uz Vinka Cocu koji je u vrhunskoj formi i dobro raspoložen, kako smo se i sami uvjerili, novi album čiji se izlazak očekuje koncem godine mogao bi biti jako dobro prihvaćen.
- Posljednja dva albuma su mi izašla prije godinu i pol dana. Osim «Odriši mi dušu», u isto smo vrijeme izdali i «Sound of Dalmatia». Možda je bila kriva procjena ići s oba istodobno, iako su stilski različiti. Mislim da je to razlog što se nisu dovoljno izvrtili na radio postajama. Također, u isto vrijeme na tržištu je još uvijek «Sve najbolje od Vinka Coce» koji je prešao tiražu od 25.000 primjeraka. Ne mislim da sam markentiški slabo zastupljen, ali razlog što su ta dva projekta prošla relativno nezapaženo leži i u činjenici poklapanja s tadašnjim izborima. Treba biti skroman i biti zadovoljan s onim što imaš. Da nije tako, ne bi ovi divni ljudi i prijatelji radili sad sa mnom na ovom albumu.
Croatian

 • Category

 • Song

 • Artist

  • Klapa Trogir
 • Album

  • Švet' Ivane O' Mog Trogira
 • Licensed to YouTube by

  • [Merlin] Croatia Records (on behalf of Croatia Records), and 1 Music Rights Societies

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...