YouTube home Register to vote
Upload

Loading...

(5/10. dio) Put dalje - Procjena naslijeđa MKSJ

26 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Sep 20, 2010

• Šta MKSJ i druge organizacije mogu usvojiti sa ove konferencije kako bi dalje oblikovale svoje aktivnosti?
• Koji elementi trebaju činiti dio sveoubuhvatne strategije naslijeđa Međunarodnog suda?
• Zemlja domaćin i naslijeđe Međunarodnog suda
Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) sazvao je 23.-24. februara 2010. godine dvodnevnu konferenciju u Haagu pod nazivom "Procjena naslijeđa MKSJ". Konferenciju su suorganizovali i susponzorisali Vlada Nizozemske i Projekat za ljudska prava "Sanela Diana Jenkins" pri Pravnom fakultetu Kalifornijskog univerziteta u Los Anđelesu (UCLA).
Inspirisana širim naporima UN-a da koordiniraju aktivnosti u vezi s vladavinom prava, konferencija je obezbijedila platformu Međunarodnom sudu i relevantnim zainteresovanim stranama za razmjenu stavova o naslijeđu Međunarodnog suda i vizija kako na najbolji način iskoristiti njegovo pravno i institucionalno naslijeđe; kao i za razmjenu informacija o aktivnostima na očuvanju tog naslijeđa koje provode Međunarodni sud, druga tijela UN-a i međunarodne organizacije, nacionalne vlade i sudovi, nevladine organizacije i akademski stručnjaci.
Osnovni cilj konferencije bio je da promovira koordinaciju i saradnju između različitih aktera kako bi se ojačali napori za korištenje naslijeđa Međunarodnog suda u svrhu vladavine prava, mira i pravde u bivšoj Jugoslaviji i šire.

http://www.icty.org/sid/10293

Comments are disabled for this video.
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...