Loading...

Rondleiding Orion College Beijerland

1,785 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 25, 2014

In het filmpje krijg je een rondleiding door een leerling van Orion College Beijerland in Amsterdam.

Het Orion College Beijerlandstraat is een school voor voortgezet speciaal onderwijs en biedt onderwijs aan leerlingen die moeilijk lerend zijn of een (licht) verstandelijke beperking hebben. Een deel van de leerlingen heeft bovendien gedragsmatige en/of psychische problemen en daardoor hebben de leerlingen meer aandacht en tijd nodig. Het is een school voor voortgezet speciaal onderwijs. VSO-ZMLK. De Beijerlandstraat leidt leerlingen op naar het uitstroomprofiel dagbesteding.

De school is gevestigd aan de Beijerlandstraat. Hier zitten leerlingen in de leeftijd van 12 tot en met 20. Er wordt veel aandacht besteed aan het vergroten van de sociale vaardigheden. Daarnaast krijgen leerlingen praktijkvakken zoals techniek en horeca. Voor de jongsten is deze praktijk gericht op zelfzorg. Voor de ouderen richt het onderwijs zich op beroepsmatige vaardigheden.

De school kenmerkt zich door:
Praktijkgericht onderwijs/ leren door doen
Maatwerk waarbij uitgegaan wordt van de mogelijkheden van de individuele leerling

Specialisatie: voortgezet speciaal onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen (vso-zmlk) in de leeftijd van 12 tot 20 jaar eventueel met een hulpvraag op het gebied van gedrag.

Loading...


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...