Loading...

Intervju Slobodan Milosev

202 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 10, 2015

super-info.rs

10.03.2015.

Intervju

Slobodan Milošev: Čistoća više ne posluje sa gubitkom

JKP"Čistoća i zelenilo" Subotica je po kvartalnim izveštajima poslovnu 2014. godinu završilo sa pozitivnim saldom, a nakon izrade završnog računa, po rečima direktora Slobodana Miloševa za očekivati je iskazana dobit u visini od preko 60 miliona dinara.

U planovima za tekuću godinu je povećan obim poslovanja, s obzirom da će se uvesti sistem sakupljanja i odvoženja otpada i u prigradskim naseljima.
Takođe, u planu je proširenje i adaptacija kapaciteta u okviru Gradskog azila za pse u Ganjo šoru, gde će za izgradnju tzv. čistog dela, u kom je predviđen stalni boravak pasa, tokom ove godine biti investirano oko 15 miliona, a naredne godine još 10 miliona dinara, nakon čega će, po rečima Miloševa, ovo biti jedan od najmodernijih azila u regionu.

Istovremeno uz povećan obim poslovanja, a u skladu sa najavljenim reformisanjem javnog sektora, u JKP"Čistoća i zelenilo" će biti smanjen broj zaposlenih.
- Čistoća nije čekala Uredbu Vlade, odmah smo sami krenuli u reforme. Ukinuta je služba inkasiranja gde su inkasanti angažovani preko omladinskih zadruga, što je predstavljalo rashod od oko 16 miliona dinara godišnje, a posao inkasanata su preuzeli zaposleni u Čistoći. Osim toga deo zaposlenih iz kancelarija je preraspoređen na poslove u okviru drugih radnih jedinica, kaže Milošev i dodaje da u skladu sa Uredbom Vlade, do juna meseca će broj zaposlenih morati biti smanjen za 6%, što znači da će biti otpušten 21 zaposleni iz ovog javno - komunalnog preduzeća.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...