Loading...

24.11.2011 - ПЕС - С. Станишев

312 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 25, 2011

„За мен е изключителна чест да получа доверието на ПЕС. Решението ни дава увереност и е чест за моята партия", заяви новоизбраният президент на ПЕС и председател на НС на БСП Сергей Станишев в речта си пред Съвета на ПЕС.

Станишев обеща да развие започнатото от досегашния президент на ПЕС Пол Расмусен. Той очерта няколко приоритета в своята бъдеща работа като президент на социалистическото семейство. Първият - социалистите да покажат ясна алтернатива в рамките на ЕС за излизане от кризата, защото Европа е в грешни ръце. Сергей Станишев изтъкна, че десницата в Европа промени програмата на ЕС в негативна посока- късни решения, забавяне- което задълбочи икономическата криза. „Не само бюджетите трябва да са балансирани, но и обществата", изтъкна Станишев.

Като свой втори приоритет новият президент на ПЕС очерта битката срещу все по- тревожната тенденция да се нарушават основни демократични принципи. Той изрази своята тревожност от дефицита на демокрация в европейски мащаб и изтъкна, че много десни правителства правят сериозно отстъпление от основни принципи.

Като следващ свой приоритет Станишев очерта необходимостта ПЕС да демонстрира солидарност към левите партии, на които им престоят тежки предизборни битки, защото по думите му: „Трябва да променим тенденциите на национално ниво, за да променим Европа".

Следвайте PRESSCLUB Information Agency в https://twitter.com/PressClubBG, всички новини четете на http://www.pressclub.bg

Loading...


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...