Loading...

Episurf Medical #HemmaHos

1,847 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on May 26, 2016

Episurf Medical är ett medicintekniskt bolag som skapar knäproteser för att hjälpa människor med ledvärk. I dagsläget har bolaget fem produkter som säljs direkt till kliniker.

Grunden i Episurfs idé är att tillverka patientspecifika implantat som är anpassade utefter varje individs unika knä. Den patientspecifika tekniken underlättas av den internt utvecklade mjukvaran UiFidelity som ger företaget en bättre bild av kundens skador.

Hittills så har strax under 100 personer fått Episurfs implantat inopererade och hittills så har bolaget inte fått några revisioner, inga implantat har alltså behövts tagits ut.

Marknaden för knäimplantat bedöms uppgå till 8-10 miljarder kronor i Västeuropa medan marknaden I USA uppgår till 10-12 miljarder kronor, en marknad som Episurf försöker slå sig in på. Antalet operationer ökar dock ständigt till följd av längre medellivslängd och fetma, vilket medför att efterfrågan på innovativa knäimplantat tros öka i framtiden.

Disclaimer:
Inga personer i produktionsteamet ägde aktier i bolaget vid inspelningstillfället. Se fullständig handelspolicy: http://finwiremedia.se/disclaimer/

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...