Loading...

Film documentar "Pui de cerb" - importanța muzicii în dezvoltarea copilului

7,750 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 23, 2016

Filmul este un studiu de caz al Școlii Gimnaziale "Sf. Antim Ivireanul" și al Grădiniței "Troița" (din Timișoara) ce își propune:
1. Informarea părinților, cadrelor didactice, specialiștilor în dezvoltarea copilului cu privire la importanța și influența muzicii în dezvoltarea copilului.
2. Creșterea nivelului de implicare a copiilor de la grădiniță și școală în activități extracurriculare muzicale.
3. Implicarea familiei în dezvoltarea copiilor.

Mihai Lazăr, cineast:
"Un proiect minunat care transmite, pe lângă informație argumentată și susținută științific, emoție și motivație. N-aș adăuga și n-aș scoate nimic."

Virgiliu Gheorghe, biofizician:
"Felicitări, m-a entuziasmat si impresionat . E foarte bine realizat, in sensul că ceea ce este minunat este bine pus în evidenţă: copiii, părinţi, profesori, proiectul în sine."

Alexandru Stănescu, cineast:
"Foarte frumos realizat. Elocvent mesajul, dragălași copiii intervievați. Film profesionist. Structură și imagine foarte bune. Compoziție, lumini, sliding, montaj, așijderea, mixaj, sunet… totul cu sensibilitate."

M.A.Christi, profesor:
"Un studiu de caz carismatic, susținut audiovizual prin farmecul întâmplător-adevăratului. Un happening cristalizat la candoarea unui selfie."

Pr. Costantin Jinga:
"Copiii sunt tare drăguți, mărturiile părinților sunt edificatoare, intervențiile specialiștilor punctează aspectele esențiale, imaginea e frumoasă… chiar mi-a plăcut și emoționat. Mi-ar fi greu să caut nod în papură. Filmul mi-a plăcut mult."

Gheorghe Sfaiter, cineast:
"Filmul are har și e copleșitor prin infuzia de valoare morală, de candoare și de elocință. Interviurile sunt de rafinamentul valorii intelectuale, dar mai ales al valorilor morale, un balsam al buneicuviințe care te învăluie și te înalță, dă speranță. Ca expresie audio-vizuală, filmul e impecabil, ritmat să aștepți logica și taina mărturisirilor, care se cumulează firesc, fără a osteni atenția spectatorului, montate chirurgical, de fluență verosimilă. Judecățile sunt enunțate ferm dar și delicat, imaginea e la fel de delicată, cu infuzie de travelling insinuat armonic în discursul vizual, îndulcind melodica narațiunii generale."

Marian Sorin Radulescu, critic de film:
"Un documentar profesionist. Oricum, câtă vreme copiilor li se deschide sufletul și mintea spre Muzică, spre Poezie, spre Cultură, e foarte bine. Pentru că – din fericire – Muzica și Poezia și Cultura nu au nici steag, nici granițe, nici lozinci, decât și numai dacă omul se încăpățânează să i le tatueze..."

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...