Loading...

Y-Centre KBS Melaka - Urban Transformation Centre (UTC Melaka).mpg

3,058 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 16, 2012

MELAKA -- Sejak dibuka sebulan yang lalu, jumlah terkini pengunjung ke Y Centre, di Urban Transformation Centre (UTC), Jalan Hang Tuah Melaka berjumlah 4793 orang. Pengunjung Y Centre terdiri daripada mereka yang berbangsa Melayu, Cina dan India.
Fasiliti yang disediakan berjaya menambat hati penduduk setempat terutamanya para belia. Dengan kemudahan berkonsepkan Pusat Maklumat dan Pusat Kecergasan, ia memberi ruang kepada para belia untuk beriadah di satu tempat dan melakukan pelbagai aktiviti. Ia sejajar dengan objektif penubuhan UTC iaitu menyediakan perkhidmatan kerajaan di satu tempat untuk masyarakat setempat atau one-stop-centre.

Pusat Kecergasan atau Fitness Centre di Y-Centre menyediakan sebuah studio aerobik dan juga tempat yang sesuai serta peralatan indoor game. Di studio aerobik, pengunjung boleh melakukan aktiviti aerobic, senam seni dan tarian. Manakala untuk indoor game, Y Centre menyediakan permainan pool, dam aji, catur, karom dan dat.
Pusat Maklumat pula memberi ruang kepada para belia untuk menggunakan kemudahan wifi, serta internet untuk tujuan mendapatkan maklumat.

Gimnasium yang lengkap dengan pelbagai peralatan sukan, memudahkan pengunjung yang gemarkan aktiviti sedemikian tanpa dikenakan caj yang tinggi. Aktiviti kecergasan di ruang gymnasium dapat digunakan dengan bantuan instruktor gimnasium yang bertauliah.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...