Upload

Loading...

Víztorony kilátó - Nyílt nap, 2011.11.25

352 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Dec 13, 2011

Nyílt nap a Víztoronyban
2011.11.25.

Megújult Siófok Város emblematikus jelképe, a 99 éves Víztorony. Siófok Város Önkormányzata ebből az alkalomból nyílt napot tartott 2011. november 26-án, amelynek során lehetőség nyílt végigjárni az épületet a földszinttől a glóbuszig.

A víztorony évtizedek óta már csupán jelképe Siófoknak, eredeti funkcióját elveszítette, s még a lebontása is felmerült, hiszen egyre romlott az állaga. Az önkormányzat azonban a felújítása mellett döntött, s ahogy Balázs Árpád mondta, teljesen logikus volt a kilátó funkció, hiszen ilyen magas építményt ma már sem a helyi szabályzat, sem a Balaton-törvény nem engedne. A bérlővel kötött szerződés szerint május elsején nyit a kávézó a tetején, melynek legfölső, kilátó szintjének egy része lassú tempóban forog. Technikai világújdonság kap majd helyet odafönt: tizenkét terminálos interaktív számítógépes üzenőhely. A siófoki polgármester a toronyavatón azt is hangsúlyozta: a város jelképe talán szilárdabban áll a lábán, mint valaha, hiszen felülvizsgálták és megerősítették a szerkezetét, rácáfolva a korábbi a mendemondára, miszerint dőlne, vagy süllyedne.

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License
  • Music

    • "Előjáték" by Csákányi László, Feleki Kamill, Honthy Hanna, Zentay Anna, Ferencz László, Korondy György, Palócz László, A Magyar Rádió és Televízió Énekkara, A Magyar Rádió és Televízió Szimfonikus Zenekara, Rátonyi Róbert & Bródy Tamás Listen ad-free with YouTube Red

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...