Loading...

MSZP | A kormány lenyúlná a közétkeztetés piacát

466 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on May 11, 2017

A kormány arra készül, hogy lenyúlja a közétkeztetés 10 milliárd forintos piacát, és ezzel veszélybe sodorja a gyerekek egészségét.
Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselője csütörtökön, Budapesten, sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a trafik- és a földmutyi után jön a menzamutyi, amellyel szerintük Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottsága fideszes elnökének érdekeltségébe kerülhet a közétkeztetés.
Az ellenzéki politikus szerint ezzel egy olyan cég főzhet majd a menzákon, amelynek konyháin korábban több száz gyermek szenvedett ételmérgezést.
Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, onnan tudják, hogy a kormány lopni akar, hogy sem egyeztetni, sem kommunikálni nem hajlandó a tervezett változtatásokról. Bánki Erik csak csak egyfajta rántáshoz ért: hogyan húzza ki a magyar emberek zsebéből a pénzt - fogalmazott.
Kijelentette, a kormány eddigi menzareformja is megbukott, és ez a helyzet tovább romolhat, pedig a konyhák 55 százaléka már mos sem tudja megszerezni a jó minősítést.
Az MSZP ezzel szemben kormányra kerülése esetén úgy alakítaná át a közétkeztetést, hogy annak működtetése újra az önkormányzatokhoz kerüljön - mondta a szocialista politikus.
(MTI/mszp.hu)

Comments are disabled for this video.
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...