Loading...

Irving Smith Architects - the work | offSET Shed House

95 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Dec 2, 2015

www.thedescriber.com
Irving Smith Architects - the work | offSET Shed House

A small family house located in the coastal community north of Gisborne.
From a context of accrued bach-esk dwellings in a south facing coastal surf community, a strategy of sequencing building sets (aka surf) was generated to scale new form to its surrounds. Building sets are then offset to allow seasonal living and circulation options for variations in wind and sun exposure.
Summer opens and invites in community; with diagonal movement connecting offset and shaded external spaces. Here living holds minimal interior use, with summer circulation defining informal house boundaries, and the control of sand.
Life then internalises for winter shut down, with high level openings capturing precious northern light and warmth, and offset forms providing shelter to the southern exposure.
(by Irving Smith Architects)

Uma pequena casa de família localizada na comunidade costeira do norte de Gisborne.
Num contexto de diversas habitações bach (casas tradicionais neozelandesas) numa comunidade costeira virada a sul, a estratégia de sequenciar blocos construídos foi criada para encaixar a escala desta nova forma no envolvente. Estes blocos construídos são depois dispostos alternadamente potenciando as diferentes vivências e circulação na casa, de acordo com as estações, e admitindo as constantes variações no vento e na exposição solar.
O verão começa e convida a comunidade a entrar; com um movimento diagonal entre os blocos construídos e os espaços exteriores na sombra. Aqui a vivência tem lugar com o mínimo de utilização interior, com a circulação no verão a definir fronteiras informais na casa, tal como o necessário controlo da areia devido à proximidade da praia.
No inverno a vivência fecha-se no interior, tomando partido das aberturas que captam a luz solar e o calor a norte, enquanto os blocos construídos providenciam a protecção face à exposição a sul.
(por Irving Smith Architects)

music: dance - bensound.com

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...