Loading...

Kvamsaken - Barnevernet beskytter overgripere

6,029 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Apr 6, 2013

Offentlige overgripere har ingen rett til anonymitet.

Her dokumenteres i detalj hvordan barnevernet i Kvam, Hordaland, beskytter en stefar under etterforskning for overgrep, ved å tvinge barnet til å si at overgrep ikke har skjedd, etter at barnet i dommeravhør og til sin bistandsadvokat og andre beskriver seksuelle overgrep fra stefar.

Gjennom ensidig bekreftelsessøking, confirmation bias, blir barnet spurt et titals ganger om overgrepet skjedde. "Det har ikke skjedd ikke sant?" Hver gang bekrefter barnet at det skjedde. Etter å ha blitt stilt spørsmålet et titalls ganger i løpet av en time bryter barnet sammen i gråt og svarer det ikke skjedde! Gjennom en rekke ulike suggesive manipulasjonsteknikker brytes barnet ned og forvirres. Barnets bistandsadvokat er ikke til stede.Ingen ivaretar barnets rettigheter. Barnevernet i Kvam mener åpenbart at hva et barn i emosjonell ubalanse blir presset og truet til å si, er mer troverdig enn et barn i emosjonell balanse.

Aktørene i dette overgrepet mot barnet blir navngitt: Det er den tids barnevernleder Liv Berit Kvernes Befring (tidl. Khadoor), dagens barnevernleder (2013) tidligere saksbehandler Anne Nyquist Valland og den gang saksbehandler, men barnevernleder mellom de nevnte Astrid Anett Steine. Lensmann i Kvam, bekjent av stefar, utnevnes som "etterforsker".

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...