Loading...

Dorcas - Theory of Change

4,849 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Aug 4, 2015

Kun je leven in een gebied dat weinig te bieden heeft, waar nauwelijks voedsel is, de overheid je niet steunt? Leven in zo’n gebied is een hele zware opgave. Dit is Jasmine. Het is haar gelukt om de negatieve spiraal te doorbreken waarin ze leefde. Ze heeft nu twee geiten en verdient geld met de melk. Ze is trots op haar bedrijfje.
Anderen in het dorp volgden haar voorbeeld. Samen hebben ze nu een corporatie voor geitenhouders opgericht. Samen kunnen ze meer verkopen.

Welkom bij Dorcas; een organisatie die de levens van de allerarmsten blijvend wil veranderen. Hoe doen we dat? Ieder mens heeft van de Schepper talenten en vaardigheden gekregen. Maar door omstandigheden kun je volledig verlamd zijn, en het vertrouwen in jezelf kwijtraken. Dorcas wil mensen weer tot bloei brengen. Daarom werkt Dorcas op individueel niveau een versterking van de eigenwaarde.
Mensen nieuwe vaardigheden te leren, maar ook praktische en materiële hulp te bieden. Dorcas stimuleert ook samenwerking door de gemeenschap aan te moedigen zich te organiseren en samen oplossingen te zoeken voor een probleem. Tenslotte motiveert Dorcas ook overheden en organisaties, bedrijven en scholen om ondersteuning te bieden.

Dus, samenvattend, Dorcas streeft naar blijvende veranderingen door op drie niveaus de problemen aan te pakken. Op individueel niveau mensen te laten beseffen dat ze potentieel hebben. Op gemeenschapsniveau mensen stimuleren om gezamenlijke kracht te gebruiken. En op maatschappelijk niveau organisaties en overheden tot ondersteuning motiveren. Zo kunnen gemeenschappen tot bloei komen waarin mensen zichzelf kunnen zijn, met respect en gelijkwaardigheid worden behandeld. En al dit werk gebeurt door medewerkers en vrijwilliger die dit werk met liefde, passie en geloof doen. Welkom bij Dorcas.

Dorcas verlangt ernaar dat mensen en gemeenschappen tot hun recht komen en bloeien. Wij zien armoede, uitsluiting en crisis, en de mensonwaardige gevolgen daarvan. Daar leggen wij ons niet bij neer. Wij werken aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. Zo volgen wij Jezus Christus na.

www.dorcas.nl

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...