Loading...

Amikor egy "büszke" méltóságot fojtogat -- Jogi csata a keresztény értékekért

2,602 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 2, 2018

A Turul Tv tárgyalási tudósítása összefoglalót ad a 2018. február 22-én a Pesti Központi Kerületi Bíróságon zajlott büntetőtárgyalásról. A becsületsértés miatt eljárás keretében a jogi csata a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ, eljárt: dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd) által képviselt, emberi méltóságában megsértett normalitáspárti magánvádló, Dr. Téglásy Imre, az Alfa Szövetség elnöke és a vele szemben nyilvános rendezvényen szeméremsértő és erőszakos módon fellépő, másságpárti amerikai-görög állampolgár között zajlik, akit ráadásul a Magyar Helsinki Bizottság véd (dr. Fazekas Tamás ügyvéd).

Dr. Téglásy Imre és A család nevében facebook csoport a 2014-es budapesti "Meleg Büszkeség" deviáns menete alkalmából rendőrség által biztosított ellentüntetést tartott a Kossuth téren, ahol bátran és egyben békésen kiálltak a hagyományos keresztény értékek mellett. Ez nem tetszhetett a devianciát provokatív módon hirdető Pride-menet egyik tagjának, aki erőszakos módon a tüntetők közé nyomakodott, elkezdte taperolni, ölelgetni őket, majd a rendet helyreállítani kívánó egyik szervezőt, a rendezvény szóvivőjét, dr. Téglásy Imrét nyakánál erőszakkal és fojtogatva magához szorítva elkezdte őt is szeméremsértő módon tapogatni, simogatni. Tettével csak a többi tüntető és a rendőrök fellépése miatt hagyott fel, majd náci karlendítéssel tovább provokálva távozott. Igazoltatás után a rendőrök a helyszínen elengedték.

Az élet- és emberi méltóság védelme mellett évtizedek óta elkötelezetten küzdő áldozat nem hagyta annyiban ezt a személyét és közösségét is sértő támadást: becsületsértés vétsége miatt feljelentést tett, ennek nyomán zajlik az eljárás, amely most váratlan fordulatot vett.

Dr. Nyujtó Katalin bíró már ítéletre készült, de a magánvádló jogi képviselőjeként most perbe lépő dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd a tárgyalás elején váratlan nyilatkozatot tett: ha a bántalmazó megfizet Téglásynak tízezer amerikai dollár sérelemdíjat, akkor ejtik a vádat és eltekintenek a személyiségi pertől, illetve attól, hogy súlyosabb, közvádas bűncselekmény miatt tegyenek feljelentést garázdaság, illetve közösség tagja elleni erőszak bűntettének minősített esete miatt.

A sajtó jelenléte miatt zavartan viselkedő vádlott az ajánlatra cinikusan és elutasítóan, a személyes becsületsértésre alkalmas "nuts" (bolond, őrült) kitétellel válaszolt, mire a nemzeti jogvédő előterjesztette az ügy súlyosabb bűncselekménnyé minősítés iránti indítványát, kérte az ügy áttételét ennek érdekében az illetékes ügyészségre. A nemzeti jogvédő hiába kérte a bírótól a magánvádló és az ügyvédi kar tagját egyaránt sértegető vádlott rendreutasítását, arra a bíró nem volt hajlandó, ezért ellene kizárási indítványt tett a sértetti oldal. A bíró végül szeméremsértés vétségének minősítve az ügyet végül mégiscsak eleget tett az indítványnak és a vádlott teljes megdöbbenésére és ijedtségét kiváltva áttette az ügyet a V-XIII. kerületi Ügyészségre vádemelés érdekében.

Az ügy különlegessége, hogy ugyanez az eljáró bíró volt az, aki az NJSZ ügyvezetőjét egy éve első fokon magasabb pénzbüntetéssel sújtotta (https://www.youtube.com/watch?v=6gkUG...) egy 2006 őszi gyalázatos ügyészi tett felelősének megnevezése miatt, mint amennyit Gergényi Péter ex-rendőrfőkapitány kapott 2006 őszéért. (Gaudi büntetését másodokon a büntetés 300 ezer forintra enyhítették, de az nemzeti jogvédő felmentés érdekében tovább viszi az ügyet).

Az egész ügy tanulsága lehet, hogy lejárt a másokat eddig büntetlenül támadó deviánsok és Soros-bérencek ideje, s hogy az öntudatra ébredő magyarság megvédi magát, és akár a büntetőjog eszközeinek felhasználásával is szembeszáll a kettős mércés, jogait, értékeit nem tisztelő alakokkal és ezek közjót romboló csoportjaival.Facebook-kampány a hazafiak mellett: https://turul.tv/szabadsag/

A Turul TV Facebook oldala: https://www.facebook.com/Turul-TV-104...

Ha tetszett a videó:
- KEDVELJE, hogy visszajelzést kapjunk Öntől
- OSSZA MEG, hogy másokhoz is eljusson
- IRATKOZZON FEL, hogy eljussanak Önhöz későbbi videóink is
- KATTINTSON A KIS HARANGRA, hogy azonnal értesüljön legújabb videóinkról

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...