Loading...

SP wil excuses aan De Roy van Zuydewijn

2,872 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Oct 21, 2010

Het kabinet moet excuses maken aan Edwin de Roy van Zuydewijn voor het onderzoek dat op verzoek van prins Bernhard naar hem is gedaan. Dat zei SP-Kamerlid Ronald van Raak woensdag in de Tweede Kamer.
Van Raak stelde dat 'het deksel nu voor een deel van de doofpot is. De Roy van Zuydewijn had gelijk'. Hij noemde het ook heel opmerkelijk dat de regering niet op de hoogte was van het onderzoek door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) en de BVD, de voorloper van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst AIVD.

D66: Rutte moet zaak-De Roy tot einde brengen
Premier Mark Rutte moet Edwin de Roy van Zuydewijn en zijn advocaat uitnodigen om de slepende kwestie rond de voormalige echtgenoot van prinses Margarita persoonlijk tot een goed einde te brengen. Dat vroeg D66-fractieleider Alexander Pechtold woensdag in de Tweede Kamer.

Dinsdag werd bekend dat prins Bernhard in 2000 een onderzoek heeft laten doen door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) naar De Roy van Zuydewijn. Pechtold prees het feit dat de premier in deze zaak 'de eerste stap heeft genomen naar afronding van deze zaak'.

Handen schudden met Rutte
Edwin de Roy van Zuydewijn is aanwezig bij het debat in de Tweede Kamer waarin zijn zaak aan de orde gaat komen. Hij arriveerde bij aanvang van de vergadering in de grote zaal van de Tweede Kamer. Even eerder zag hij buiten bij de ingang van de Tweede Kamer premier Mark Rutte. De twee schudden elkaar de hand.

Prins Bernhard heeft de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) onderzoek laten doen naar Edwin de Roy van Zuydewijn, die op dat moment een relatie had met zijn kleindochter prinses Margarita. De Roy van Zuydewijn meent dat hij altijd door de overheid is gedwarsboomd sinds hij wilde trouwen met Margarita.

De tribune van de Kamer is geen onbekend terrein voor De Roy van Zuydewijn. Hij woonde er eerder debatten bij die hem aangingen.
CAMERA, MONTAGE EN COPYRIGHT : FRANK BUIS/AT5, AMSTERDAM. 21 OKTOBER 2010

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...