Loading...

Rijn IJssel Human Technology- Vla Zipper

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Premiered Dec 20, 2019

Vla Zipper
Rijnijssel HT1
Het probleem dat wij willen oplossen is wat er nog over blijft in een pak vla als je klaar bent met het schenken. Dit bedraagt tien procent van de totale inhoud en wij dachten dat daar toch een oplossing voor zou moeten komen. Een van de uitdagingen tijdens het zoeken van deze oplossing was dat we in een laat stadium van ons vorige idee plotseling moeste overschakelen en weer opnieuw moesten beginnen. We zijn hierbij wel bij hetzelfde probleem gebleven en hebben ons snel herpakt met het idee van de vla zipper.

Ons idee bestaat uit een rip randje aan een van de langen kanten en een aan de aanliggende korte kant aan de onderkant. Hierdoor kan je een van de zijde gemakkelijk openen en de vla eruit eten of alsnog in een bakje doen. De enige aanname die we maakten was dat het percentage achterblijvende vla veel lager was, maar dit was snel opgehelderd na een bezoekje aan Wikipedia. Deze aanname heeft geen invloed gehad op ons ontwerp.

Onze businesscase luid als volgt, wij veranderen de markt volledig door een nieuw ontwerp voor een pak vla te lanceren. Wij hebben een pak vla zo ontworpen dat het een rits of anders gezegd rip randje bevat. Op deze manier kan je letterlijk alles uit je pak vla halen. Dit zorgt ervoor dat er niks verspild wordt en dat is niet alleen goed voor de markt maar ook voor de consument. Op dat die van de volle capaciteit van het product kunnen genieten.
Ons product is financieel gunstig voor beide partijen omdat, de consumenten het fijn zullen vinden dat er niks verspild wordt van het product waar ze voor hebben betaald, voor het bedrijf is het ook gunstig omdat de actie om minder te verspillen voor positieve reacties zal zorgen van de consument. Verder willen wij ons idee van hergebruikt materiaal te maken zodat we ook het kappen van bossen tegen kunnen gaan.
Wat wij hebben geleerd is dat er op veel vlakken afval wordt verspild, we zijn ook op een excursie
naar de afvalfabriek geweest en zijn we ons bewust geworden dat er nog steeds te veel eten wordt weg gegooid zelfs voor dat het in de winkel beland. Bijvoorbeeld tomaten die een beetje vervormd zijn worden afgekeurd omdat ze niet onder wat wij als normaal beschouwen worden gezien, wat helemaal nergens op slaat. Over het algemeen zijn we dus bewuster geworden over het weggooien van eten.

Wij zijn allemaal ook verbeterd op het gebied van samenwerking hoewel het in het beging wat
moeizaam ging liep het daarna op rolletjes.

Comments are turned off
Chat Replay is disabled for this Premiere.
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...