Loading...

Visoka medicinska skola Cuprija UPIS 2017

5,897 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 25, 2016

Висока медицинска школа струковних студија у Ћуприји је државна школа основана решењем Владе Републике Србије 1998. године. 2007. године Школа од стране Министарства просвете добија Акредитацију и дозволу за рад.

Школа је до сада акредитовала шест студијских програма основних струковних студија:
* Струковна медицинска сестра
* Струковни фармацеутски техничар
* Струковни физиотерапеут
* Струковни козметичар естетичар
* Струковна медицинска сестра-бабица
* Струковни медицински радиолог
и студијске програме специјалистичких струковних студија: Струковна медицинска сестра специјалиста клиничке праксе, Специјалиста струковни физиотерапеут неуролошких болесника и Специјалиста струковна медицинска сестра бабица.

Услови уписа

Избор кандидата се обавља према општем успеху постигнутом у средњем образовању и резултату постигнутом на квалификационом испиту. У прву годину се могу уписати кандидати који имају одговарајуће четворогодишње средње образовање за следеће смерове:

* СТРУКОВНА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА (средња медицинска школа - сви смерови) - на пријемном полажу испит из биологије и здравствене неге.

* СТРУКОВНИ ФИЗИОТЕРАПЕУТ (средња медицинска школа, гимназија и средња ветеринарска школа) - на пријемном полажу испите из физике и биологије.

* СТРУКОВНА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА - БАБИЦА (средња медицинска школа - сви смерови) - на пријемном полажу испит из биологије.

* СТРУКОВНИ КОЗМЕТИЧАР ЕСТЕТИЧАР (средња медицинска школа,гимназија, средња хемијска школа, средња козметичарска школа, средња фармацеутска школа) - на пријемном полажу испите из хемије и биологије.

* СТРУКОВНИ ФАРМАЦЕУТСКИ ТЕХНИЧАР (средња медицинска школа, средња фармацеутска школа, средња козметичарска школа, средња хемијска школа и гимназија) - на пријемном полажу испите из хемије и биологије.

*СТРУКОВНИ МЕДИЦИНСКИ РАДИОЛОГ (средња медицинска школа, гимназија и све четворогодишње средње школе) - на пријемном полажу испите из физике и биологије.

Припремни тестови за полагање пријемног испита дати су у Информатору који можете купити у скриптарници Школе или поручити телефоном на број 035/401-191.

Потребна документација и полагање пријемног испита Пријава на конкурс биће у времену које одреди Министарство просвете, што ће бити објављено на огласној табли и сајту школе.

Кандидати имају могућност школовања на терет буџета РС, према квоти коју пропише Влада РС. Сви остали кандидати су самофинансирајући студенти. Годишњу школарину која изности 80.000,00 динара је могуће платити у целом износу (једнократном уплатом) или у седам рата.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...