Loading...

ARMADILLO OFFICIAL MOVIE TRAILER.MP4

12,804 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on May 17, 2010

Armadillo Officielle Movie Trailer - danske dokumentarfilm om krigen i Afghanistan

Når operationer bliver behåret, adrenalin afhængighed og kynisme, der i for de unge soldater på frontlinjen i Afghanistan. Dette bidrager til en udvidelse af kløften mellem dem selv og den afghanske civile. Armadillo er en rejse ind i hovederne på soldaterne og deres oplevelser af moderne krigsførelse.

Armadillo er historien om to unge soldater, Mads og Daniel, der mister deres uskyld i krigen i Afghanistan. Eventyrlystne og fordomsfri de forlader deres hjemland på deres første turné i tolden. Men eventyret er slet ikke, hvad de forventede. Efter syv måneder vender de tilbage til deres hjemland, desillusionerede om missionen, har de været på.

Filmen er en rejse ind i unge soldaters hoveder og en undersøgelse af, hvad det vil sige at være i krig. De unge mænd udvikler angst og paranoia, men også en afhængighed af adrenalin, sparker i, når i kamp. Under deres ophold de mister deres følelse af indlevelse og følelse af fællesskab med de afghanere, blev de sendt ud for at hjælpe i første omgang. De lokale de opfylder alle bliver til potentielle fjender. Og som politik og idealisme bliver abstrakt størrelse til dem, vi som publikum forstår, hvordan Mads er Daniel og deres venner - lidt efter lidt - brutaliseret af deres voldsomme oplevelser og den tunge pres de handler under.

For første gang nogensinde filmholdet bag Armadillo har fået fuld adgang til at følge en opdeling af danske soldater i krig. Dette har resulteret i unikt materiale, der giver direktøren mulighed for at undersøge myten om manden i krig og til at undersøge barbari og socialisering, der finder sted blandt soldater i krig.

Camp Armadillo ligger i resterne af en gammel afghansk gård - nu "Forward Operation Base Armadillo". Sammen med en anden 120 danske og britiske soldater, Mads Daniel og deres gruppe er at bevogte sidste udpost mod Taleban i Helmand-provinsen i Afghanistan.

Armadillo er en visuelt og følelsesmæssigt dybtgående skildring af krigen, der er fastsat i den moderne scene i Afghanistan - og en film med rette spørge om det er muligt at skabe fred gennem krig.

Armadillo er instrueret af Janus Metz, der har vundet adskillige priser for sine dokumentarfilm fra Ticket to Paradise og Love om levering - også film om folk, der går på rejser, der vil ændre deres liv for evigt.


Synes lige en det er en god og ærlig film, som ønsker at skildre virkeligheden, hvad det virkelig gerne derned.
Og det viser, hvordan soldaterne føler virkelig om at være der, og deres begrundelse for at gå. Det er også viser verden, at der er andre nationer bidrager i Afghanistan, bortset fra Storbritannien og USA, som en masse mennesker desværre synes at mene. Jeg er helt sikkert vil se det, det ser ud som det er deroppe med Ross Kemp dokumentarfilm, men det forekommer mere rå.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...