Loading...

Badan Syuhada mengeluarkan bau wangi Kasturi (Syria)

132,756 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 3, 2013

Allah memuji syuhada yang terkorban dalam medan jihad dengan banyak kepujian dalam dunia ini lagi, sebelum penghormatan di akhirat nanti.

Antara karamaat (mukjizat) yang sering dialami oleh Syuhada adalah keluar bau harum minyak wangi kasturi dari badan walaupun mereka telah mati untuk sekian lama.

laman web Islam Ash-Sham, melaporkan bahawa penduduk-penduduk kampung Tariq Sad, Balad, wilayah Dara'a, Syria menggali kubur sementara dua penduduk yang syahid ,Anas Musalimah dan Ayash Walid '.

Kedua-duanya dibunuh oleh pengeboman rejim tentera Syria di kampung itu. Disebabkan pengeboman yang berterusan dan kesukaran proses pemindahan, kedua dua syuhada telah dikebumikan secara kecemasan di halaman rumah orang kampung, di dalam satu liang lahad.

Selepas pengeboman reda sedikit, beberapa hari kemudian, penduduk kampung menggali kubur sementara itu untuk memindahkan kedua-dua syahid ke tanah perkuburan awam pada hari Khamis (20/12/2012). Orang kampung menggali kubur mereka dengan cangkul dan penyodok.

Semasa dua mayat ditarik naik, bau minyak wangi kasturi yang kuat telah dihidu oleh semua penduduk kampung dan wartawan yang mengikuti proses penggalian kubur.

"Syuhada masih hidup dan segar dalam kubur mereka. Wangian Kuat minyak kasturi telah dihidu daripada badan-badan mereka, "melaporkan wartawan laman web Ash-Sham yang meliputi secara langsung proses penggalian semula kubur syuhada.

"Kubur mengeluarkan bau minyak wangi yang sangat harum. Seolah-olah kedua-duanya hanya mati beberapa minit yang lalu, "wartawan mengulas.

http://prisonerofjoy.blogspot.no/

sumber : http://www.youtube.com/watch?v=XEUbud...

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...