Loading...

Bodemenergie bij Marko van Asten

259 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jul 29, 2014

Een productie van http://Proudfarming.tv | http://2XP.nl
Meer info op: http://varkensnet.nl/node/3596
Een kijkje op het bedrijf van Marko van Asten uit Sterksel.

Bodemenergie is een energiebesparende techniek die al jaren gebruikt wordt in de glastuinbouw en utiliteitsbouw. Maar ook voor de varkenshouderij biedt deze techniek kansen. In de zoektocht naar dé energie neutrale stal begint bodemenergie een serieuze optie te worden.

Meerdere varkenshouders hebben positieve ervaringen met deze techniek. Praktische maatregelen om aan energiebesparing te doen, zoals bodemenergie, zijn nog niet algemeen bekend onder varkenshouders en worden maar op kleine schaal toegepast. Het gebrek aan breed gedeelde informatie over bodemenergie in combinatie met de terughoudendheid in het doen van investeringen, zorgen ervoor dat de varkenssector nu minimaal voordeel haalt uit de toepassing van bodemenergie.

Het project ‘bodemenergie voor een duurzame varkenshouderij’ heeft tot doel om (ervarings)kennis te ontsluiten door de techniek te demonstreren. Daarnaast worden ondernemers begeleid in het toepassen van de techniek. Dit project is onder de projectleiding van Projecten LTO Noord tot stand gebracht in samenwerking met LTO Noord, ZLTO, Inno+, VarkensNET en ervaringsdeskundige varkenshouders

2XP is producent van product- en bedrijfsfilms voor de food- en agrisector en is uitgeroepen tot beste videoproductiebedrijf 2012 in de agribusiness.
2XP vertelt met (video)film het verhaal wat u voor ogen hebt. 2XP is trots op onze vooruitstrevende land- en tuinbouwsector. Door de passie voor de sector en de fascinatie voor nieuwe multimediale beeld technieken ontstaat een product waar u trots op zult zijn!

Loading...


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...