Loading...

Weekend van het varken

160 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 9, 2011

Varkenshouders zijn bang gemaakt en vrezen dat het imago van hun bedrijfstak negatief uitpakt. Daarom organiseren zij het weekend van het varken. Belangstellenden kunnen terecht op bedrijven met zichtstallen en kunnen dan een kijkje nemen op een varkensbedrijf. Desgewenst krijgen ze ook uitleg van de varkenshouder.
Commerciele varkenshouderij is geen hobby
Varkenshouders denken dat hun bedrijfstak een slecht imago heeft. Die gedachte is ze min of meer opgedrongen door instanties die zich bezig houden met het welzijn van dieren. Zij proberen de Nederlandse bevolking min of meer te indoctrineren zodanig dat men denkt zeker te weten dat varkens in ons land het slecht hebben. Dit beeld is echter onterecht want geen enkele serieuze varkenshouder zal zijn dieren slecht behandelen omdat hij er dan niks aan kan verdienen. Maar hij schept er ook een eer in om zo goed mogelijk met zijn dieren om te gaan. Aan de andere kant moet men ook realistisch zijn. Commerciele varkenshouderij is geen hobby.
Varkenshouders gaan niet meer defensief afwachten hoe men tracht hun imago te beschadigen. Ze nemen zelf het heft in handen en hebben nu o.a het "weekend van het varken" georganiseerd dat op 10 en 11 sept plaats vindt. Maar er is veel meer. Zo zijn er her en der in ons land "zichtstallen" te vinden waar iedereen vrijblijvend achter de muren van een varkensbedrijf mag aan kijken. De varkens in alle stadia zijn er vanachter glas te bekijken.

Stap voor stap probeert de Nederlandse varkenshouderij zelf het imago op te bouwen. Dat is een goede zaak en er kan nog veel meer gebeuren op dat gebied. Zolang de buitenstaander met al die initiatieven meer begrip krijgt voor de varkenshouderij is men op de goede weg. Zo kan men ook een eerlijk antwoord geven op de veelal onterechte aantijgingen die door gewaardeerde maar onwetende beschermers van dieren worden weergegeven.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...