Loading...

Moskva. Av Viggo Bårdseng

148 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on May 1, 2011

Denne video er tilegnet Marthe, hennes familie, hennes andre hjemland og by, Russland / Moskva. For de av dere som ikke har besøkt Moskva, er dette en by som kan anbefales på det sterkeste.

Moskva er et fantastisk sted, en blomst som enda ikke har sprunget helt ut, men som stadig strekker seg lenger og lenger mot solen. Den røde plass, Ivan den Grusomme, KGB, tsarer og den kalde krigen har allerede skapt mange minner herfra.
Med et forrykende tempo, vakre praktbygninger og rike historie, tar denne enorme, internasjonale, kulturelle perlen av en by deg med storm.

Det er en storby i stjerneklassen, med en innbyggerskare på omtrent 12 millioner mennesker, og med nok av opplevelser for alle interesser. Her finner man sagnomsuste Kreml -- det enorme fortet som omkranser maktsentrumet og den Røde plass, Kjøpesenteret GUM - som har blitt et symbol på de enorme omveltningene etter Sovjetunionens fall, Bolshoy teateret, Lenin-mausoleet og tusenvis av andre gleder som trekker deg frem og tilbake gjennom byen, landet og verdensdelens forskjellige epoker.

Det er nemlig som å vandre inn og ut av en av de populære spionthrillerne fra 80 tallet, men man blir, som regel, ikke forfulgt. Her, i byen som også ligger ved elven Moskva, har maktledere som Stalin, Lenin, Gorbatsjov og nå også Putin hatt oppholdssted - det var her maktsenteret for hele det Sovjetiske regimet lå, og her man på nytt styrer og utvikler hele Russland inn i den spennende fremtid. Her er det mye som er i forandring, kapitalismen har kommet, og mange av de stygge, gode, gamle, grå bygningene blir jevnet med jorden for å gi plass til nytidens Moskva.

Det sies at Moskva er en av byene med flest millionærer i verden, men man klarer allikevel ikke lukke øynene for den enorme fattigdommen her, for forskjellen mellom rik og ikke rik er stor, og voksende. Det er her Russland viser sin nyervervede rikdom for verden, det er her de begynner den nye fortellingen om russlands historie.

Det finnes tusenvis av barer og restauranter som tar opp kampen mot de beste i hele verden, man kan blant annet spise middagen sin i 330 meter høyde i tv tårnet Ostankino, eller bare nyte den fantastiske utsikten over byen som ble hovedstad allerede på 1400 tallet.

Det anbefales å besøke den populære gamle bydelen Arbat, hvor du kan vandre gjennom gågaten Ulitsa Arbat, eller besøke Pushkin museet, eller bydelen Kitay- Gorod, ved den Røde plass, som er kjent for sine mange kirker og klostre. Vasiljevkatedralen, frihetskatedralen og de stalinistiske metrostasjonene er absolutt også å anbefale.

Moskva er en dyr by, og priser i sentrum på kafeer, restauranter, hoteller, taxier og annet kan ligge godt opptil, eller over norske priser. Noe som igjen fører til at de største turistmassene enda ikke har fått øynene opp for byen
GOD TUR
Viggo

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...