Loading...

Отговорът на Кауфланд срещу Карфур продължава

4,702 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Apr 22, 2010

В деня на откриването на магазина на Карфур 21 април и ден след като Кауфланд вече разпространиха лъскава листовка с цел контра-кампания на агресивното навлизане на френската верига, немският дискаунтър Kaufland разпространи още един ракламен материал - 4 странична брошура на типичната вестникарска хартия, характерна за съботния вестник на немската търговска верига.
Отново попаднахме на фрапиращи белези на некачествено разпространение. В една пощенска кутия са пускани по повече от една брошури. В конкретния случай 4 броя. На съседните номера на адреса за мониторинг в кв. Гео Милев липсваха каквито и да било брошури.
Показателно в случая е, че доставката се изпълнява от една от най-добрите разпространителски мрежи за брошури - собствената на Кауфланд. Лошото е, че огромна част от целевата аудитория не е получила предназначените за нея послания, които в момента на агресивна ценова война между Carrefour и Kaufland са изключително важни. Всяка една недоставена брошура или листовка представлява - хвърлени на вятъра пари за печат и разпространение, както и пропуснати ползи от това, че комуникацията с клиентите е осъществена само частично и промоцията реално е провалена.
Мониторингът на Via Post за безадресното разпространение се прави с цел да покаже как разпространинието може да направи или разруши дадена door drop рекламна кампания, както и че евтината цена за разпространение означава СКЪПО разпространение.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...